Kryddiga Baby Back Ribs
BBQ grillade baby back ribs (kamben), saftiga små revben som blir riktigt goda från rökning och moppning.
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid






Gör så här
- 1
Ta bort den sega hinnan (membranet) som sitter på bakisdan av kambenen. Krydda kambenen med rubben, låt gärna ligga öppet i kyl några timmar före (går även bra med kortare tid)
- 2
Gör äpple moppsåsen genom att blanda äppeljuice, vatten och äppelcidervinäger
- 3
Förbered grillen för tillagning med indirekt värme och hetta upp den till ca 110 - 120°C
- 4
Grill -rök kambenen indirekt i ca 2 timmar, moppa därefter med moppsåsen var 30:e minut.
- 5
Köttet är klart när det näst intill faller av benet, då tar du bort det från grillen och serverar.
Ingredienser
- 1 - 2kg Baby Back Ribs (kamben)
- BBQ Rub
- 1 - 2 näve Hickory rökflis
- 1 dl Vatten
- 0.5 dl Äppelcidervinäger
- 1 dl Äppeljuice
Ytterligare instruktioner
Grilltips
- Här hittar du grill och bbq rubb
-
Ta bort membranet från kambenen:
1. Torka av med vanligt papper på båda sidorna. 2. Använd sedan någonting spetsigt till att sticka in mellan membranet och det yttersta benet. Du lossar membranet försiktigt från benet genom att bända nålen upp och ner och åt sidorna. 3. När du fått lös så pass att du får in fingrarna greppar du och drar försiktigt av det (är rätt halt så nyp hårt). - De övre revbenen kallas Baby Back Ribs (kamben) och är kortare i förhållande till de större revbensspjällen (spareribs).
Kommentarer (0)