Burnt Ends på sidfläsk

10 10 1 10 1

Burnt Ends på sidfläsk

Pork Belly Burnt Ends är en riktig delikatess, för vad kan väl vara bättre än söta, bbq-rökta, klibbiga små köttgodis kuber? Detta är verkligen det perfekta snackset på grillfesten.

Tillagningsmetod

Indirekt värme, Rökning

Svårighetsgrad

Medel

Tillagningstid

30M

Gör så här

  • 1

    Börja med att trimma bort fläsksvålen och skär sedan fläsksidan i lika stora kuber. Rubba bitarna med ett jämt lager Sweet Honey rub.

  • 2

    Lägg sidfläsket i en form kylen tills du ska grilla dem.

  • 3

    Gör i ordning din grill för Low & Slow /indirekt grillning med ca 120 - 130 grader i grillen. Lägg kuberna separerade på gallret, med en form under (För att samla upp fettet)

  • 4

    Lägg på rökflisen och rök/ tillaga bitarna i ca 2.5 - 3 timmar

  • 5

    Flytta köttet till en lämplig form & häll över BBQ-sås, några klickar smör. Ställ sedan formen på indirekt yta i grillen.

  • 6

    Låt nu såsen reduceras ner medans du med jämna mellanrum vänder bitarna (ca 25 - 30 min)

  • 7

    Plocka av formen från grillen och låt bitarna svalna något och servera dem sedan direkt. De är perfekta som en starter eller tilltugg till ölen.

Ingredienser

Ytterligare instruktioner

Grilltips

Här kan du se ett videoklipp när jag gör pork belly burnt ends på Kamado grillen.


Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Annons

Copyright © Grilltips 2021. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design