Grilla spatchcock chicken
Spatchcock eller butterfly kyckling är ett riktigt trevligt sätt att tillaga en hel kyckling på grillen den blir saftig och det går ganska snabbt.
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
![Grillad spatchcock chicken med asiatisk glaze Grillad spatchcock chicken med asiatisk glaze](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/spatchcock-chicken-asiatisk-glaze.jpg)
![Marinad till spatchcock chicken Marinad till spatchcock chicken](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/kyckling-marinad.jpg)
![preppad och marinerad spatchcock chicken preppad och marinerad spatchcock chicken](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/marinerad-spatchcockchicken.jpg)
![Butterfly kyckling tillagas indirekt på kamado SUMO kolgrill Butterfly kyckling tillagas indirekt på kamado SUMO kolgrill](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/spatchcock-chicken-indirekt.jpg)
![Butterfly kycklingen börjar bli klar på grillen dags för pensling med glaze Butterfly kycklingen börjar bli klar på grillen dags för pensling med glaze](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/spatchcock-chicken-grillas.jpg)
![Butterfly kyckling grillas med asiatisk glaze Butterfly kyckling grillas med asiatisk glaze](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/spatchcock-chicken-glaze.jpg)
![Spatchcock kyckling med asiatisk glaze Spatchcock kyckling med asiatisk glaze](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/spatchcock-chicken-glaze-close.jpg)
![Spatchcock chicken serveras med potatissallad Spatchcock chicken serveras med potatissallad](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/spatchcock-chicken-serveras.jpg)
![Grillad spatchcock chicken med asiatisk glaze Grillad spatchcock chicken med asiatisk glaze](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/spatchcock-chicken-asiatisk-glaze.jpg)
![Marinad till spatchcock chicken Marinad till spatchcock chicken](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/kyckling-marinad.jpg)
![preppad och marinerad spatchcock chicken preppad och marinerad spatchcock chicken](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/marinerad-spatchcockchicken.jpg)
![Butterfly kyckling tillagas indirekt på kamado SUMO kolgrill Butterfly kyckling tillagas indirekt på kamado SUMO kolgrill](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/spatchcock-chicken-indirekt.jpg)
![Butterfly kycklingen börjar bli klar på grillen dags för pensling med glaze Butterfly kycklingen börjar bli klar på grillen dags för pensling med glaze](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/spatchcock-chicken-grillas.jpg)
![Butterfly kyckling grillas med asiatisk glaze Butterfly kyckling grillas med asiatisk glaze](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/spatchcock-chicken-glaze.jpg)
![Spatchcock kyckling med asiatisk glaze Spatchcock kyckling med asiatisk glaze](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/spatchcock-chicken-glaze-close.jpg)
![Spatchcock chicken serveras med potatissallad Spatchcock chicken serveras med potatissallad](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/spatchcock-chicken-serveras.jpg)
Fördelarna med att tillaga kycklingen på detta vis är att det tar ganska kort tid och att kycklingen blir riktigt saftig genom att man grillar indirekt.
Denna spatchcock chicken variant är riktigt god särskilt med härliga asiatiska smaker från grilltips asiatiska glaze.
Gör så här
- 1
Börja med att klyva kycklingen längs med ryggraden och trimma bort själva ryggraden (en sax brukar fungera bra till detta). Vänd kycklingen och vrid in låren så att den ligger platt i lämplig form.
- 2
Pressa vitlök, hacka timjan och blanda därefter ihop alla ingredienser. Häll marinaden över kycklingen och gnid in så fördelas jämt, låt sedan dra minst 30 min i kyl så marineringen hinner ge smak.
- 3
Förbered grillen för indirekt grillning (t.ex. 50/50-metoden) ca 180°C. När grillen håller bra temperatur lägger du på kycklingen på den indirekta delen av grillen.
- 4
Grilla kycklingen indirekt tills den får en innertemperatur på 82˚C (intill benet), när grillningen börjar närma sig slutet penslar du med den asiatiska glazen. Börja gärna pensla när är ca 20 min kvar så att du hinner pensla 2–3 gånger så att glazen fäster och ger ordentlig smak.
Ingredienser
- 1-2st vitlöksklyftor (pressade)
- 0,5 dl timjan hackad
- 0,5 pressad lime
- 2 msk Ljus soja (Japansk)
- 2 msk Rapsolja
- 1 msk Sesamolja
- Svartpeppar (efter smak)
- Flingsalt (efter smak)
- Asiatisk glaze
Kommentarer (0)