Asiatisk glaze blir ett spännande inslag vid grillmiddagen. Glazen är supergod till både grillad kyckling, karré, fläskfilé eller revbensspjällen.
Svårighetsgrad
Tillagningstid
0M
Denna glaze är riktigt enkel att göra då den rörs ihop kall och bra är ju det då du garanterat kommer vilja göra den fler gånger ;) testa den gärna på spatchcock chicken
Gör så här
- 1
Pressa lime och vitlök i en lämplig skål, blanda där efter i resterande ingredienser och rör tills det gått ihop till en fin glaze.
- 2
Pensla din glaze mot slutet av grillningen på t.ex. grillad kyckling eller fläskkött, du kan även ha den vid bordet för de som eventuellt vill pensla på lite extra :)
Ingredienser
- 1 dl flytande honung
- 0,5 lime (pressad)
- 0,75 dl Japans sojasås
- 1 msk sesamolja
- 1 msk rapsolja
- 3 msk muscovadosocker
- 2 msk söt chilisås
- 1 msk hotsauce
- 1 vitlök (pressad)
- Svartpeppar (en nypa)
Kommentarer (2)
Matias Zakrisson - 2022-01-17 19:58
Har nu svängt ihop såsen. Sousvide kör de tunna revbensspjällen imorgon och glazear ordentligt med glazen på slutet. Tänker fuskgrilla inne och använda ugnen.
Ps har såklart smakat såsen och den smakade gott, ännu godare tror jag den blir när den landar på revbenen och klibbar till sig i ugnen. Tror stenhårt på de här!
Peter Rippe - 2017-08-04 18:00
Supergod