Grilla spatchcock chicken

0 0 0 10 0

Grilla spatchcock chicken

Spatchcock eller butterfly kyckling är ett riktigt trevligt sätt att tillaga en hel kyckling på grillen den blir saftig och det går ganska snabbt.

Tillagningsmetod

Indirekt värme, 50/50 värme

Svårighetsgrad

Medel

Tillagningstid

30M

Fördelarna med att tillaga kycklingen på detta vis är att det tar ganska kort tid och att kycklingen blir riktigt saftig genom att man grillar indirekt.
Denna spatchcock chicken variant är riktigt god särskilt med härliga asiatiska smaker från grilltips asiatiska glaze.

Gör så här

  • 1

    Börja med att klyva kycklingen längs med ryggraden och trimma bort själva ryggraden (en sax brukar fungera bra till detta). Vänd kycklingen och vrid in låren så att den ligger platt i lämplig form.

  • 2

    Pressa vitlök, hacka timjan och blanda därefter ihop alla ingredienser. Häll marinaden över kycklingen och gnid in så fördelas jämt, låt sedan dra minst 30 min i kyl så marineringen hinner ge smak.

  • 3

    Förbered grillen för indirekt grillning (t.ex. 50/50-metoden) i ca 150 - 180°C. När grillen håller bra temperatur lägger du på kycklingen på den indirekta delen av grillen.

  • 4

    Grilla kycklingen indirekt tills den får en innertemperatur på 82˚C (intill benet), när grillningen börjar närma sig slutet penslar du med den asiatiska glazen. Börja gärna pensla när är ca 20 min kvar så att du hinner pensla 2–3 gånger så att glazen fäster och ger ordentlig smak.

Ingredienser

  • 1-2st vitlöksklyftor (pressade)
  • 0,5 dl timjan hackad
  • 0,5 pressad lime
  • 2 msk Ljus soja (Japansk)
  • 2 msk Rapsolja
  • 1 msk Sesamolja
  • Svartpeppar (efter smak)
  • Flingsalt (efter smak)
  • Asiatisk glaze
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

  • Beer can chicken

    Beer can chicken

    BBQ beer can chicken eller helgrillad kyckling på ölburk är riktigt gott, grilltekniken som används ger en saftig och god helgrillad kyckling.

Annons

Copyright © Grilltips 2017. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design