Grillad Pluma

10 10 1 10 1

Grillad Pluma

Pluma är en riktigt trevligt & god köttdetalj som passar helt perfekt på grillen. Grillar man den här biten rätt så är den helt fantastisk god.

Tillagningsmetod

Direkt värme, Indirekt värme

Svårighetsgrad

Medel

Tillagningstid

10M

Att pluman har mycket marmorering kanske avskräcker en del från att köpa just denna detalj men det insprängda fettet är absolut ingen nackdel utan det är snarare tvärt om då det är en riktigt bra smakbärare.

Genom att man grillar pluman på sättet som beskrivs här nedan smälter större delen av fettet och ger ett riktigt saftigt och mört kött med mycket god smak.

Gör så här

 • 1

  Krydda Pluman med valfri favoritkrydda, i detta recept använder jag Sweet Honey och lite havssalt. Sweet Honey kryddan med sin sötma hjälper till att ge köttet en fin krispig yta och sältan tar fram köttets egna goda smak.

 • 2

  Gör i ordning grillen för både direkt och indirekt grillning, dvs. 50/50 metoden.

 • 3

  Börja med att grilla Pluman över direkt glöd för att få till en fin grillyta. Köttet har ganska mycket insprängt fett så var vaksam under tiden du grillar den över den direkta glöden. Blir det för stora lågor som riskerar att bränna köttet kväver du dem snabbt genom att stänga locket.

 • 4

  När du fått till en fin yta flyttar du biten och grillar sedan klart den indirekt till 68°C innertemperatur och låt sedan vila i ca 10 minuter.

 • 5

  Skär upp Pluman i tunna skivor och servera med tex. sallad och en god salsa i bröd eller utan.

Ingredienser


Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

 • Iberico pluma grillas över het glöd

  Grillad pluma iberico

  Pluma från Iberico grisen är en extremt marmorerad & mycket smakrik styckdetalj. Vill du ha ett kött som går fort att grilla men ändå ger fantastisk smak och upplevelse ska du verkligen prova denna detalj.
 • Köttfärspaj med mozzarella

  Grillad Köttfärspaj

  Grillad köttfärspaj med medelhavs influerade smaker. Lite pyssel för att få till pajen, men helt klart värt det, då den blir riktigt god!
 • Grillad karré i wrap

  Grillad karré i wrap

  Wraps fyllda med grillad fläskkarré, avokado, lök, körsbärstomater, sallad smaksatt med hackad chili, vitlökssås och en tropisk barbecuesås. Enkelt och fantastiskt gott!

Annons

Copyright © Grilltips 2021. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design