Grilla året runt

Grilla året om

Vem ställer undan grillen bara för att hösten är på väg? Självklart ska man väll grilla året om?

Under sommaren spenderar de flesta många lediga dagar vid grillen men under höst och vintern är det inte riktigt lika många som grillar. Det blir ju både mörkare och kyligare dagar men misströsta inte, självklart går det ändå att grilla och njuta av det grillade året runt :)


Så här lyckas du med höstens och vinterns grillningar

  • Flytta gärna grillen till lämplig plats med tak och vindskydd så sliper du kall blåst och snö.
  • Förbered gärna så mycket som möjligt inomhus innan du börjar grilla så slipper du springa ut och in, dina gäster sitter förmodligen helst inne ändå.
  • När det är kallt behövs det oftast lite mer kol än vanligt för att grillen ska kunna få upp rätt temperatur. Du kan även räkna med att det tar lite längre tid innan grillen blir riktigt varm.
  • Spara på värmen! Se till att ha locket stängt med öppna ventiler. Varje gång du öppnar grillen kommer du snabbt förlora värme.
  • Justera tillagningstiden ifall det behövs. Det mesta kommer troligen ta lite längre tid att grilla än vanligt.
  • Planera så att du blir klar med det grillade samtidigt så att det inte hinner kylas ner. Bäst är att ha kärlen inne tills du ska ta av det grillade så att de inte blir kalla och direkt kyler ner det grillade. Du kan även använda formar som tål att stå direkt i grillen så att även de är varma när du ska frakta in det grillade.

 

Följer man dessa knep så kan man enkelt förlänga grillsäsongen året runt, dessutom finns det ju under höst & vinter mycket gott så som bär, svamp och viltkött från skog och jakt. 

connyarv

Conny Arvidsson heter jag och det är jag som driver Grilltips.se som är en blogg med tips, råd och recept för er som älskar grillning och bbq.

Kommentarer (0)

Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.

Annons

Copyright © Grilltips 2023. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design