
Coop Grillduellen 2025 – här är min resa till finalen, hur rätten skapades och vad som hände bakom kulisserna.
- Av: connyarv
- Kommentarer: 0
-
0 0 10 0
För några veckor sen skickade jag in ett bidrag till Coops Grillduellen – utan att ana vad det skulle leda till. Det blev starten på flera veckors grillutmaningar, och jag tog mig hela vägen till final!
Finalen spelades in i Stockholm. Där stod jag plötsligt framför kameran, med mikrofon på skjortan, och grillade min finalrätt direkt till juryn.
Mitt val? Pork Belly Burnt Ends med Mac & Cheese och pickles – en rätt som på många sätt sammanfattar det jag älskar med BBQ: eld, tid, rök och kärlek till detaljerna.
Och… det räckte hela vägen. Jag vann!
Vägen till finalen i Coop Grillduellen
Jag försökte hålla fast vid mitt tema under hela tävlingen: BBQ. Det är inte bara ett sätt att laga mat – det är min passion och mitt sätt att uttrycka smak, rök och kärlek till detaljer i matlagning.
Att få visa just den inriktningen – i kontrast till många andra kreativa bidrag – och ändå se hur det stod sig ända till slutet… det kändes riktigt kul och stärkande. Det verkade också uppskattas av både jury och tittare.
Att jag valde pork belly till finalen var ingen slump. Jag tänkte ett par varv extra och fastnade för tanken att lyfta fram en råvara som ofta underskattas – svenskt sidfläsk. Att få presentera det i en rätt som både är rustik och elegant var både spännande och nervöst. Men det är precis sånt jag älskar att göra.
Vecka för vecka var det deadlines, vilket tvingade fram ännu mer kreativitet. Jag är ju obotligt kreativ i vanliga fall, men det här lyfte det till en ny nivå. Nya idéer, snabba beslut – och ibland snuva. Jag blev faktiskt rejält förkyld mitt under tävlingen, men kämpade på ändå. Regn, jobb, lite stress… och ändå tog jag mig vidare. Det var värt varenda minut :)
Så var det att tävla i finalen – kameror, grill och jury
Väl på plats i Stockholm var det mycket som var nytt. Ljus, kameror, ljudriggar, smink (!), intervjuer och frågor från juryn. Jag var i ärlighetens namn rätt nervös när jag kom dit, men stämningen var varm och alla i teamet var väldigt trevliga. Den andra finalisten också – vilket gjorde att det kändes bra trots allt.
När jag väl fick sätta fart vid grillen släppte det mesta. Jag fick göra det jag älskar. Visst blev det lite extra puls när kameran rullade och juryn ställde frågor, men det gick ändå vägen. Och det var en helt otrolig känsla när de ropade ut mitt namn. Tog ett bra tag för det att sjunka in... Jag vann!
Vad är Grillduellen?
Grillduellen är Coops stora grilltävling där man fick möjlighet att skicka in sina bästa grillrecept. Under våren 2025 gick tävlingen i flera deltävlingar med olika teman. Efter varje omgång valde juryn ut de bidrag som gick vidare – och till slut blev det dags för finalen i Stockholm.
Juryn bestod av matprofiler som:
- Gabriel Jonsson - Ett Gott Land
- Filip Poon – kock och matinspiratör
- Sara Begner – Coops chef för matinspiration
Tävlingsledare för Grillduellen
Att få grilla framför dem – och dessutom vinna – var verkligen en upplevelse jag sent kommer glömma.
Finalfilmen & mitt vinnarrecept
Coop Grillduellen Finalfilm (Instagram)
Receptet? Det kommer!
Coop publicerar mitt vinnarrecept i dagarna – håll utkik efter Pork Belly Burnt Ends med Mac & Cheese och pickles på Coop.se. Självklart kommer jag också lägga upp det här på Grilltips.se inom kort.
Se mina bidrag i deltävlingarna
- Deltävling 1 5-11 maj För alla
- Deltävling 2 12-18 maj 7 deltagare
- Deltävling 3 19-25 maj 6 deltagare
- Deltävling 4 26 maj-1 juni 5 deltagare
- Deltävling 5 2-8 juni 4 deltagare
- Deltävling 6 9-15 juni 3 deltagare
- Paus (midsommarveckan)
- Final 23-29 juni 2 deltagare

connyarv
Conny Arvidsson heter jag och det är jag som driver Grilltips.se här kombinerar jag allt jag brinner för, smak, eld, kunskap, kreativitet och hantverk. Hoppas du hittar något här som inspirerar.
Kommentarer (0)