Bacon wrapped onion rings filled with cheese, chili & jalapeno
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
Kanske det optimala snackset? Tänk dig något som är en mix av chili cheese, mozzarella sticks och baconlindade lökringar. Kan det bli bättre?
Gör så här
- 1
Börja med att skala och skiva löken i ca 1,5 cm skivor och tryck därefter försiktigt isär dem.
- 2
Hyvla osten och skiva den sedan i remsor som är ungefär lika bred som löken.
- 3
Ta ur picklad chili & jalapeno ur burken och gör ett snitt i dem så de går att göra avlånga. Platta även till dem något så att de bättre får plats emellan lök och ost lagren.
- 4
Lägg nu första lagret ost längs insidan på yttre lökringen. Stoppa sedan i en mindre skiva lökring i mitten och fyll därefter på med jalapeno och chili mot den inre ringen.
- 5
Ställ ringarna på ett lämpligt fat & stoppa dem sedan i frysen ca 40 – 50 min så att de börjar stelna ihop. (detta görs för att det blir det lättare att hantera dem när du ska linda dem med bacon).
- 6
När de fyllda lökringarna är kalla och fasta lindar du dem försiktigt med baconskivor. Se till att du sträcker baconet så att de håller ihop och att det är så tätt som möjligt.
- 7
När du är klar med ringarna kan du ställa dem i kyl medan du förbereder grillen.
- 8
Tänd din grill och invänta en fin glöd och en stadig temperatur mellan 150 - 160 grader. Sedan kryddar du ringarna runt om före du stoppar dem i grillen
- 9
Grilla sedan lökringarna indirekt i ca 40 minuter (tills de fått en bra färg och fin karamellisering). Ta ur dem och servera genast som ett tillbehör eller som de är med en god sås.
Ingredienser
- 10 gula lökar (eller fler beroende på hur många du vill göra)
- 4 paket bacon
- 1 burk med picklad chili & jalapeno (vill man inte göra själv så har coop en färdig mix)
- Ost, t.ex. ockelbo svart och en cheddarost
- Rub (t.ex. The Shed Rib Rub)
Ytterligare instruktioner
Grilltips
- Tiden kan givetvis variera beroende på vad du har för grill, jag körde mina i en Traeger på 150 grader i ca 40 min (använde äpple pellets).
- Välj en söt rub med mycket socker för att få en fin finish /karamellisering på baconet
- Är det något du undrar över? Fråga gärna här i kommentarsfältet eller i Grilltips forum på Facebook.
Kommentarer (0)