Kryddig kycklingpaj med god hetta från jalapeño
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid










Gör så här
- 1
Finfördela smöret i mjölet så att det får en jämn smulig konsistens, tillsätt vatten och knåda sedan ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en normalstor pajform och nagga pajskalet innan du sätter in den i kylskåpet i 30 minuter.
- 2
Förbered grillen för indirekt grillning och invänta en temperatur på 200°C
- 3
Förgrädda pajbottnen i 15 minuter i grillen.
- 4
- 5
Grilla kycklinglårfiléerna indirekt i ca 20 minuter tills de fått en innertemperatur på 72˚C
- 6
Medan kycklingen grillas förbered fyllningen. Riv osten. Vispa ihop äggen, mjölken, salt & peppar.
- 7
Skär upp kycklingen i lämpliga bitar, ha i kycklingen, ost och jalapenos över hela pajbotten. Häll sedan över äggstanningen.
- 8
Höj temperaturen i grillen till ca 220˚C och grädda pajen indirekt i ca 35 minuter. (eller tills äggstanningen har stelnat).
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 3 msk vatten (kallt)
- Hardcore Carnivore Red
- Hardcore Carnivore Amplify
Pajfyllning
- 400 g kycklinglårfilé
- 3 dl ost
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- jalapeno
- salt
- svartpeppar
Ytterligare instruktioner
Jag använde mig utav min Traeger grill när jag gjorde denna kycklingpaj, grillens digitala temperaturstyrning gör det enkelt att ändra temperatur vid behov. Den kan även styras via Wifi-anslutning vilket även gör det enklare att justera grillningen medan man förbereder andra saker som t.ex. fyllningen.
Har du en annan grill så bör du räkna med att du får lägga lite längre tid på att justera luftflödet så att temperaturen är korrekt och tima så att du har koll på det som grillas.
Kommentarer (0)