Helgrillad späckad kyckling

10 10 2 10 0

Helgrillad späckad kyckling

Det här receptet kom till genom att jag skar kycklingen fel när jag skulle testa att grilla ”Butterfly kyckling”. Men slutresultatet blev bland den godaste och saftigaste kyckling jag grillat.

Tillagningsmetod

Indirekt värme, Rökning

Svårighetsgrad

Medel

Tillagningstid

25M

Gör så här

  • 1

    Lätta försiktigt på skinnet vid nacken och för in fingrarna för att lossa skinnet vidare runt kycklingen.

  • 2

    Tillsätt / gnugga in rubb både innanför och utanpå skinnet.

  • 3

    Skiva & hacka citron och rödlök samt timjan.

  • 4

    Fyll kycklingen.

  • 5

    Förbered grillen för indirekt grillning.

  • 6

    När kolen fått en fin glöd och du har uppnått en temperatur runt max 175°C Lägger du försiktigt ned en droppskål fylld med vatten och placera kycklingen på grillen.

  • 7

    Tillsätt rökflis en näve i taget enklast är att ta den andra näven när man vänder på kycklingen.

  • 8

    Grilla kycklingen indirekt i ca 2-2,5 timmar (Håll temperaturen runt 150-175°C i grillen) tills kycklingen har en innertemp på 82°

  • 9

    Ta av låt vila i ca 10 minuter

Ingredienser

  • 2st hela kycklingar
  • 2dl Rubb
  • ca 1,5 Citron
  • 1st Rödlök
  • 1 näve Timjan
  • 2 nävar Hickory Rökflis

Ytterligare instruktioner

Nu var det ju så att jag klöv kycklingen på fel sätt och fyllde den öppen sedan löste jag det hela genom att (lite brutalt) nåla ihop den igen med säkerhetsnålar. Detta behövs dock inte göras utan det går lika bra att fylla kycklingen när den är hel.

 

Glöm inte att blötlägga Hickory Rökflisen i god tid före grillningen.

Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Annons

Copyright © Grilltips 2017. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design