Smashed /krossad potatis med rödlök, sill & stenbitsrom toppat med en klick citron yoghurt, samt färsk dill & gräslök.
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid


Perfekt att bjuda på som förrätt, glad midsommar =)
Gör så här
- 1
Börja med att tända grillen & förkoka potatisarna med skal tills de är mjuka, låt sedan rinna av.
- 2
Smält lite smör på grillens stekhäll eller i lämplig panna som du kan ha i grillen. Lägg även 2 citronhalvor på gallret.
- 3
Lägg sedan potatisarna på hällen och “smasha” dem med en stekspade.
- 4
Lägg en klick smör på ovansidan och krydda, stäng sedan locket och grilla dem tills de är gyllene i ca 15 min.
- 5
Medan potatisen grillas klart hackar du rödlök, dill och gräslök. Blanda även lite grillad /pressad citron med turkisk yoghurt.
- 6
Ta av potatisen och ha på toppingen. Lägg löken i botten, sill och rom samt en klick turkisk yoghurt och sedan har du över lite färsk dill & gräslök. Pressa slutligen över lite extra grillad citron.
Ingredienser
- färskpotatis
- 1 burk sill (färdig eller egeninlaggd)
- 1 rödlök
- 1 citron
- turkisk yoghurt
- dill
- gräslök
- smör
- salt (jag använde kosher seasalt )
- örtkrydda (jag använde montreal rub)
Ytterligare instruktioner
Grilltips
- Ha inte för varmt i grillen eller under stekytan. (Jag hade runt 170 - 180°C). Du kan även reglera värmen genom att justera mängden kol och lägga den på ena sidan för en mer indirekt värmekälla.
Kommentarer (0)