Smashad färskpotatis med sill -topping

0 0 0 10 1

Smashad färskpotatis med sill -topping

Smashed /krossad potatis med rödlök, sill & stenbitsrom toppat med en klick citron yoghurt, samt färsk dill & gräslök.

Tillagningsmetod

Direkt värme, Indirekt värme

Svårighetsgrad

Lätt

Tillagningstid

10M

Perfekt att bjuda på som förrätt, glad midsommar =)

Gör så här

  • 1

    Börja med att tända grillen & förkoka potatisarna med skal tills de är mjuka, låt sedan rinna av.

  • 2

    Smält lite smör på grillens stekhäll eller i lämplig panna som du kan ha i grillen. Lägg även 2 citronhalvor på gallret.

  • 3

    Lägg sedan potatisarna på hällen och “smasha” dem med en stekspade.

  • 4

    Lägg en klick smör på ovansidan och krydda, stäng sedan locket och grilla dem tills de är gyllene i ca 15 min.

  • 5

    Medan potatisen grillas klart hackar du rödlök, dill och gräslök. Blanda även lite grillad /pressad citron med turkisk yoghurt.

  • 6

    Ta av potatisen och ha på toppingen. Lägg löken i botten, sill och rom samt en klick turkisk yoghurt och sedan har du över lite färsk dill & gräslök. Pressa slutligen över lite extra grillad citron.

Ingredienser

  • färskpotatis
  • 1 burk sill (färdig eller egeninlaggd)
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • turkisk yoghurt
  • dill
  • gräslök
  • smör
  • salt (jag använde kosher seasalt )
  • örtkrydda (jag använde montreal rub)

Ytterligare instruktioner

Grilltips

  • Ha inte för varmt i grillen eller under stekytan. (Jag hade runt 170 - 180°C). Du kan även reglera värmen genom att justera mängden kol och lägga den på ena sidan för en mer indirekt värmekälla.

Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

Annons

Copyright © Grilltips 2018. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design