Att grilla fisk och skaldjur på rökplanka går fort och är riktigt gott.
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
Gör så här
- 1
Tänd grillen och värm upp den till medeltemperatur.
- 2
Banda ihop fiskrubben och krydda fisken på båda sidorna. Pensla rökplankan på den sida du ska lägga fisk och skaldjuren på med olivolja & smula även över lite flingsalt.
- 3
Placera torskfiléerna på plankan (lämna plats för räkor & blåmusslorna som ska på senare), lägg på en klick smör på torskens ovansida och smula även över lite av gräslöken och persiljan. Placera sedan plankan direkt över glöden och stäng locket.
- 4
När det är några minuter kvar av tillagningen av fisken öppnar du och lägger på räkorna & musslorna på plankan. (Musslorna är klara när de öppnat sig ordentligt. De musslor som inte är öppna slänger du.)
- 5
Ta av plankan från grillen och toppa med gräslök och persilja och pressa lite citron över och servera med en lämplig kall sås medans är varmt.
Ingredienser
- 400 g Torskfilé
- 450 g Blåmusslor
- 400g Räkor (hela med skal)
- 0,5 dl Hackad bredbladig persilja
- 0,5 dl Gräslök
- Smör
- Olivolja
- Havssalt
- 1 st Citron
- Rökplanka (Al)
Fiskrubb
- 2 tsk Oregano
- 2 tsk Basilika
- 0,5 tsk Dragon
- 0,5 tsk Koriander
- 0,5 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Lökpulver
- 0,5 tsk Vitpeppar
- 0,5 tsk Svartpeppar
- 1 tsk Salt
Ytterligare instruktioner
Grilltips
- Grilla gärna även citronhalvor de sista minuterna blir riktigt gott att pressa över det grillade.
- Ifall det du vill ha lite mer röksmak på räkorna och musslorna kan du i samband med att du lägger på dem tillsätta lite torr rökflis så att det blir mer rök på slutet.
- Denna grillrätt är fri från gluten, laktos (laktosfritt smör), mjölkprotein och ägg.
Kommentarer (0)