Kryddiga Baby Back Ribs

10 10 1 10 1

Kryddiga Baby Back Ribs

BBQ grillade baby back ribs (kamben), saftiga små revben som blir riktigt goda från rökning och moppning.

Tillagningsmetod

Indirekt värme, Rökning

Svårighetsgrad

Medel

Tillagningstid

30M

Gör så här

  • 1

    Ta bort den sega hinnan (membranet) som sitter på bakisdan av kambenen. Gnugga in kambenen med rubben, låt gärna ligga i kyl över natten (går även bra med kortare tid)

  • 2

    Gör äpple moppsåsen genom att blanda äppeljuice, olivolja och äppelcidervinäger

  • 3

    Förbered grillen för tillagning med indirekt värme och hetta upp den till låg värme (ej för hett då det ska gå sakta).

  • 4

    Grilla kambenen indirekt i ca 2-3 timmar, moppa med äpple moppsåsen var 30:e minut.

  • 5

    När ungefär hälften av tiden gått lägger du på hickory rökflisen.

  • 6

    Köttet är klart när det näst intill faller av benet, då tar du bort det från grillen och serverar.

Ingredienser

  • 1 - 2kg Baby Back Ribs (kamben)
  • ca 1-2dl Rub
  • En näve Hickory rökflis (blötlagd)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • 1,5 dl Äppeljuice

Ytterligare instruktioner

Grilltips

  • Ifall man inte riktigt har tid att hålla koll på ribsen så länge som i receptet går det alldeles utmärkt att "fuska lite" genom att förköra dem i ugnen på låg värme. Sedan slutför man den sista timmen på grillen.
  • Här hittar du grill och bbq rubb
  • Ta bort membranet från kambenen:
    1. Torka av med vanligt papper på båda sidorna. 2. Använd sedan någonting spetsigt till att sticka in mellan membranet och det yttersta benet. Du lossar membranet försiktigt från benet genom att bända nålen upp och ner och åt sidorna. 3. När du fått lös så pass att du får in fingrarna greppar du och drar försiktigt av det (är rätt halt så nyp hårt). 

  • De övre revbenen kallas Baby Back Ribs (kamben) och är kortare i förhållande till de större revbensspjällen (spareribs).
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

  • Tjocka revben på grillen

    BBQ Fat ribs

    Detta recept förutsätter att du grillar ”low and slow” och även smaksätter med lätt rökning. Receptet kräver tålamod och känsla men lyckas du är det bland det godaste som du kan grilla.
  • Hot asian bbq ribs

    Hot asian bbq ribs

    Barbecue revbensspjäll på grillen med härligt heta asiatiska smaker. Gör du dessa rätt så får du garanterat precis som mig en ny favorit på grillen.

Annons

Copyright © Grilltips 2018. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design