Grillad Köttfärspaj

10 10 1 10 1

Grillad Köttfärspaj

Grillad köttfärspaj med medelhavs influerade smaker. Lite pyssel för att få till pajen, men helt klart värt det, då den blir riktigt god!

Tillagningsmetod

Indirekt värme

Svårighetsgrad

Medel

Tillagningstid

Indirekt grillning är lite som att tillaga i ugn fast med goda grillsmaker :)

Gör så här

  • 1

    Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen, kavla ut den till lämplig tjocklek mellan två bakplåtspapper. Lägg den försiktigt i pajformen, räta till för att slutligen nagga den lite lätt med en gaffel. Låt sedan pajdegen vila i kylskåp medans du förbereder resten utav ingredienserna.

  • 2

    Starta grillen och förbered indirekt grillning, värmen skall upp till 200°C, se till att du har en jämn värme före du börjar som håller denna temperatur.

  • 3

    Medan grillen värms upp börjar du steka pajens innehåll. Börja med att bryna på köttfärsen med olivolja och smör. När färsen har fått bra stekfärg skrapar du över den på ena halvan av stekpannan. Tillsätt därefter löken, vitlök och champinjonerna (Krydda med nämnda kryddor, efter smak när du gör detta). När det hela fått en fin färg är det dags att blanda ihop och tillsätta resten av ingredienserna (krossade tomater, chilisås, hönsbuljong, crème Fraiche & lite basilika).

  • 4

    Låt köttfärsblandningen sjuda på låg värme för att reducera bort eventuellt överflödig vätska. Medan blandningen sjuder är det dags att förgrilla pajskalet, grilla indirekt med stängt lock i ca 10-15minuter. När du är klar med detta är det bra att du kollar av grillvärmen så att det är tillräckligt varmt, behövs det så tillsätt lite extra kol så att det hinner bli varmt igen före pajen ska in i grillen.

  • 5

    Nu är det dags att fylla pajen med fyllningen du förberett, smula i mozzarellan i blandningen och fyll sedan pajskalet, se till att den blir jämnt fördelad. Riv sedan som avslutning över lite Grana Padano (efter smak) och lägg på några tomatskivor.

  • 6

    Nu är det dags att grädda pajen i grillen, kör pajen på indirekt värme i cirka 30-40 minuter, eller tills pajen fått en fin färg. Ta därefter ut och låt svalna något. Toppa sedan pajen med hackad basilika, servera med grönsallad, tomater och passande vit sås.

Ingredienser

  • 3 dl Vetemjöl
  • 125 g Smör
  • 2-3 tsk Vatten (kallt)
  • ½ tsk Salt

Pajfyllning

  • 3-400 g Nötfärs
  • 1 st Gul lök (finhackad)
  • ½ Burk med krossade tomater
  • 2 msk Chilisås (Heinz)
  • 5-6 Skogschampinjoner tunt skivade
  • 1 st Vitlöksklyfta tunt skivad
  • 3 msk Hönsbuljong
  • 1 msk Crème Fraiche
  • 250 g Mozzarella
  • 1 Kruka Basilika
  • Paprikapulver
  • Oregano
  • Chilipulver
  • Vitlökspulver
  • Svartpeppar (nymald)
  • Salt

Ytterligare instruktioner

Topping:

  • Tomater
  • Grana Padano riven
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

  • Pluma grillad direkt över glöd

    Grillad Pluma

    Pluma är en riktigt trevligt & god köttdetalj som passar helt perfekt på grillen. Grillar man den här biten rätt så är den helt fantastisk god.
  • Grillad karré i wrap

    Grillad karré i wrap

    Wraps fyllda med grillad fläskkarré, avokado, lök, körsbärstomater, sallad smaksatt med hackad chili, vitlökssås och en tropisk barbecuesås. Enkelt och fantastiskt gott!
  • Chashu Pork bräseras på grillen

    Grillad Chashu Pork

    Japansk Chashu Pork används främst som ramen topping och görs normalt på karre eller fläsksida. Köttet marineras och bakas långsamt tills det är så mört att det fullständigt smälter i munnen.

Annons

Copyright © Grilltips 2023. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design