Grillat meat candy

0 0 0 10 1

Grillat meat candy

Letar du ett perfekt tilltugg att bjuda gästerna på medan du grillar klart resten av middagen? Då ska du testa detta burnt ends inspirerat kött godis på fläskkarré.

Tillagningsmetod

Direkt värme

Svårighetsgrad

Lätt

Tillagningstid

10M

Ibland vill man gärna ha ett bra tilltugg vid grillen, detta ”köttgodis” är perfekt för både den som grillar och för gästerna. 

Så testa att göra ett snabbt "meat candy" som endast tar ca 30 - 40 minuter att grilla, det är inte många som tackar nej till så här goda sötsaker.

Gör så här

  • 1

    Krydda ett jämt lager med din favorit rub över karréskivorna och lägg i lämplig bunke i kyl tills det är dags att grilla.

  • 2

    Förbered en såsblandning på 0,5 dl lönnsirap, 2 msk äppelcidervinäger, 2 msk muscovadosocker, 2 msk socker och 1 msk rub. Blanda väl tills allt löst upp sig.

  • 3

    Tänd grillen och förbered för direkt grillning, spara dock ca 20 – 30 % yta i grillen som avlastningsutrymme så att du enkelt kan flytta det du grillar ifall det blir för varmt.

  • 4

    När du har lämplig glöd och temperatur i grillen så är det dags att grilla köttet, det ska till en början grillas över direkt och hög värme (ca 250 - 300°C) för att få rätt textur.

  • 5

    Grilla och vänd din fläskkarré över direkt värme tills den når 65 - 70° (alternativt skär du och kikar så den är klar).

  • 6

    Flytta nu karréskivorna till den yta du avsatt som avlastningsutrymme och sätt istället en lämplig folieform direkt över glöden. Lägg i ca 100 g smör i formen och låt smälta medans du skär upp fläskkarrén i lämpliga kuber.

  • 7

    Lägg i karrén i formen tillsammans med smöret och häll nu även över ca en tredjedel av såsblandningen. Låt köttet puttra och vänd bitarna, krydda efter med bbq krydda och tillsätt vid behov mer av såsen under tiden de går klart.

  • 8

    När såsen reducerats och köttet fått en fin färg tar du av det och lägger upp på lämpligt serveringsfat. Ett bra tips är att i förväg klippa trägrillspett i lämplig längd så att dina gäster kan använda dem till att plocka och äta godiset.

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré i skivor
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 2 msk vitt socker
  • 1 dl rub (totalt)
  • 100 g smör

Ytterligare instruktioner

Grilltips

  • Klipp till grillspett i lämplig längd och gör ”klubbor” av ditt kött godis, är även perfekt ifall du gjort en god dipp sås då det blir enklare att doppa bitarna.
  • Det är även jättegott att tillsätta lite röksmak till köttgodisen, testa att börja indirekt med äpple eller körsbärs rökflis före du grillar karrén direkt över glöden.
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Annons

Copyright © Grilltips 2018. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design