Salsa på grillad majs & paprika
En salsa med grillad majs & paprika är ett perfekt tillbehör till grillmaten. Denna salsa är enkelt att göra och passar utmärkt till de mesta.
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
![Grillad majs & paprika salsa Grillad majs & paprika salsa](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/grillad-majs-paprika-salsa.jpg)
![Grillar spetspaprika Grillar spetspaprika](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/grilla-spetspaprika.jpg)
![Grillar majs & paprika Grillar majs & paprika](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/grillar-majs-paprika.jpg)
![Majs & paprika salsa Majs & paprika salsa](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/majs-paprika-salsa.jpg)
![Salsa klar att serveras Salsa klar att serveras](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/ed_20180425204032_salsa-majs-paprika-grillad.jpg)
![Grillad majs & paprika salsa Grillad majs & paprika salsa](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/grillad-majs-paprika-salsa.jpg)
![Grillar spetspaprika Grillar spetspaprika](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/grilla-spetspaprika.jpg)
![Grillar majs & paprika Grillar majs & paprika](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/grillar-majs-paprika.jpg)
![Majs & paprika salsa Majs & paprika salsa](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/majs-paprika-salsa.jpg)
![Salsa klar att serveras Salsa klar att serveras](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/ed_20180425204032_salsa-majs-paprika-grillad.jpg)
En riktigt bra salsa passar både till en grillad köttbit eller en vegetarisk rätt. Grillar man dessutom delar utav de ingredienserna som är med i salsan som i det här receptet ja då blir det helt enkelt supergott.
Gör så här
- 1
Börja med att hacka rödlök, tomat, chili & färsk koriander. Blanda sedan detta med pressad lime, äppelcidervinäger olivolja, peppar & salt. Låt nu blandningen stå och dra i kyl medans du grillar.
- 2
Grilla majsen och spetspaprika tills de får en fin grillyta, var inte rädd för att låta dem få lite mer färg och bli lite ”sotade” det ger bara mer grillsmak.
- 3
Ta av den grillade majsen och paprikan och låt dem svalna före du skär upp och hackar dem i lämpliga bitar. Blanda nu ihop med resten av din salsablandning och servera.
Ingredienser
- 2 majskolvar
- 1 spetspaprikor
- 0,5 rödlök
- 1 tomater
- 0,5 msk chili
- 1 knippe koriander
- 1 msk Lime (pressad)
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk olivolja
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
Kommentarer (0)