Helgrillad fläskfilé

0 0 0 10 1

Helgrillad fläskfilé

Helgrillad fläskfilé med rökflis från al för lite extra smak.

Tillagningsmetod

Direkt värme, Rökning

Svårighetsgrad

Lätt

Tillagningstid

10M

Gör så här

  • 1

    Mortla svartpeppar, senapsfrö tillsammans med korianderbladen. Blanda de mortlade kryddorna med resterande kryddor och rör om rubben så att den blir jämn.

  • 2

    Pustsa bort hinnor och fett från filéerna. Häll på olivolja och gnid in så täcker köttet, rubba sedan in kryddmixen rejält så att går in i köttet runt om. Lägg filéerna i bunke eller folie och låt köttet dra i minst 2 timmar i kylskåp.

  • 3

    Tänd grillen och ladda den med rökflisen, antingen i röklåda, foliepaket eller i eldbox ifall du har en smoker. När du har fått upp medeltemperatur och bra med rök är det dags att börja grilla. (mellan 150 - 200˚C)

  • 4

    Placera filéerna direkt över glöden och igen med locket, här är det direkt grillning som gäller. Grilla i ca 7-9 minuter vänd fläskfiléerna och grilla lika länge på nästa sida.

  • 5

    Innetemperaturen skall vara 65˚C, när du uppnått det tar du av filéerna och paketerar in dem i folie och låter vila i 10min före servering. Skär köttet i ca 3cm tjocka skivor och servera.

Ingredienser

  • 2 st fläskfiléer
  • Olivolja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk korianderblad
  • 1 tsk Torkad timjan
  • 1 tsk Oregano
  • 1 tsk Senapsfrö
  • 1 tsk Flingsalt
  • 1 tsk Nymald svartpeppar
  • 2 nävar Rökflis al

Ytterligare instruktioner

Tips:

  • Det är viktigt att rumstemperera köttet före grillningen om det legat i kylskåp.
  • Blötlägg rökflisen i tid före grillningen.
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

  • Helgrillad fläskfilé

    Helgrillad fläskfilé med asiatisk glaze

    Om man helgrillar en fläskfilé så blir den extra saftig och god. Här hittar du tips på hur du bäst marinerar, grillar och använder asiatisk glaze på fläskfilén.
  • Grillad älgbiff

    Helgrillad älgbiff

    Helgrillad älg biff är riktigt gott, håller man bara koll på innertemperatur medan man grillar så blir det verkligen saftigt.
  • Helgrillad älgrostbiff med friterade bollar på överblivet potatismos, fyllda med knaperstekt bacon och ost

    Helgrillad älgrostbiff

    Så grillar du älgrostbiff så att den blir perfekt saftig inuti med en härligt välgrillad yta med mycket smak!

Annons

Copyright © Grilltips 2023. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design