Poor Man's Ribs
Marinerade och grillade fläskben är ett perfekt snacks till festen eller fredagsmyset.
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
Fläskben är en billig detalj som kostar runt 20 - 25 kr kilot och det ett riktigt gott snacks alternativ till vanliga revben.
Gör så här
- 1
Börja med att blanda samman alla ingredienserna till en marinad och häll den sedan över fläskbenen i lämpligt kärl (påse eller bunke) och låt marinera i kylen minst 3 timmar.
- 2
Tänd din grill och invänta en fin glöd och en stadig temperatur på ca 180 grader.
- 3
Ta ur fläskbenen ur bunken och låt dem droppa av det mesta av marinaden genom att placera dem på galler över en plåt eller form.
- 4
Förbered nu för indirekt grillning och lägg i fläskbenen i grillen och stäng locket.
- 5
Medan fläskbenen grillas tar du reda på den överblivna marinaden genom att hälla den i en kastrull tillsammans med lite extra smör. Låt den sedan värmas tills den börjar koka och dra den då åt sidan för att svalna något.
- 6
När halva tiden gått (ca 30 min) öppnar du och vänder på benen och penslar på lite av den kvarvarande marinaden. Stäng och låt gå klart.
- 7
Efter en timme börjar de bli klara och du ser även detta på att benen visas mer tydligt och att de fått en fin färg på köttet (är du osäker så är det alltid bra att använda termometer).
- 8
Ta av fläskbenen och låt sedan vila en stund under folie innan du serverar.
Ingredienser
- 2-3 kg fläskben
- 1.5 msk Sweet honey rub
- 2 msk El diablo rub
- 0.5 dl kinesisk soja
- 1 dl rapsolja
- 1.5 msk honung
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 st Black garlic klyfta (löst i lite vatten)
- 0,5dl vatten
- Smör
Ytterligare instruktioner
Grilltips
- Marinaden fungerar även utmärkt på vanliga revben eller kamben
- Är det något du undrar över? Fråga gärna här i kommentarsfältet eller i Grilltips forum på Facebook.
Kommentarer (0)