Burnt Ends på sidfläsk

10 10 1 10 1

Burnt Ends på sidfläsk

Pork Belly Burnt Ends är en riktig delikatess, för vad kan väl vara bättre än söta, bbq-rökta, klibbiga små köttgodis kuber? Detta är verkligen det perfekta snackset på grillfesten.

Tillagningsmetod

Indirekt värme, Rökning

Svårighetsgrad

Medel

Tillagningstid

30M

Gör så här

  • 1

    Börja med att trimma bort fläsksvålen och skär sedan fläsksidan i lika stora kuber. Rubba bitarna med ett jämt lager Sweet Honey rub och avsluta med lite El Diablo (krydda efter smak då är stark).

  • 2

    Lägg i en form kylen tills du ska grilla dem, gärna över natten.

  • 3

    Gör i ordning din grill för Low & Slow /indirekt grillning med ca 90 - 100 grader i grillen. Lägg kuberna separerade på gallret, med en form under (För att samla upp fettet)

  • 4

    Lägg på rökflisen och rök/ tillaga bitarna i ca 3 timmar

  • 5

    Häll i BBQ-sås, några klickar smör och halva colaburken i aluminiumformen. Placera även köttbitarna i formen och ställ tillbaka den på grillen.

  • 6

    Låt nu såsen reduceras ner medans du med jämna mellanrum vänder bitarna (ca 30 - 60 min)

  • 7

    Plocka av formen från grillen och låt bitarna svalna något och servera dem sedan direkt. De är perfekta som en starter eller tilltugg till ölen.

Ingredienser

  • Fläsksida (Svålfri, skär bort svålen)
  • Sweet Honey rub
  • El Diablo rub
  • BBQ-sås (din favorit, eller förslagsvis Kansas City)
  • Smör
  • 33 cl Coca Cola
  • 2-3 nävar Rökflis äpple

Ytterligare instruktioner

Här hittar ni kryddorna i receptet

Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Annons

Copyright © Grilltips 2018. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design