Pork Belly Burnt Ends är en riktig delikatess, för vad kan väl vara bättre än söta, bbq-rökta, klibbiga små köttgodis kuber? Detta är verkligen det perfekta snackset på grillfesten.
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid










Gör så här
- 1
Börja med att trimma bort fläsksvålen och skär sedan fläsksidan i lika stora kuber. Rubba bitarna med ett jämt lager Sweet Honey rub.
- 2
Lägg sidfläsket i en form kylen tills du ska grilla dem.
- 3
Gör i ordning din grill för Low & Slow /indirekt grillning med ca 120 - 130 grader i grillen. Lägg kuberna separerade på gallret, med en form under (För att samla upp fettet)
- 4
Lägg på rökflisen och rök/ tillaga bitarna i ca 2.5 - 3 timmar
- 5
Flytta köttet till en lämplig form & häll över BBQ-sås, några klickar smör. Ställ sedan formen på indirekt yta i grillen.
- 6
Låt nu såsen reduceras ner medans du med jämna mellanrum vänder bitarna (ca 25 - 30 min)
- 7
Plocka av formen från grillen och låt bitarna svalna något och servera dem sedan direkt. De är perfekta som en starter eller tilltugg till ölen.
Ingredienser
- Fläsksida (Svålfri, skär bort svålen)
- Sweet Honey rub
- BBQ-sås (din favorit, eller förslagsvis Sweet & Heat BBQ Sås)
- Smör
- Rökflis eller chunks, äpple
Ytterligare instruktioner
Grilltips
Här kan du se ett videoklipp när jag gör pork belly burnt ends på Kamado grillen.
Kommentarer (0)