Pannkakor på grillen

0 0 0 10 1

Pannkakor på grillen

Nygräddade pannkakor på grillen fyllda med äppelmos, grädde och toppade med kanel & socker.

Tillagningsmetod

Direkt värme, Indirekt värme

Svårighetsgrad

Lätt

Tillagningstid

15M

Gör en härlig lunch ute vid grillen med varma pannkakor direkt från grillens stekbord. De här pannkakorna är fyllda med äppelmos, grädde och kryddade med Saigon cinnamon blend & socker.

Gör så här

  • 1

    Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Rör ner vetemjöl, salt och lite smält smör och rör ihop allt till en smet. (Recept till ca 6st pannkakor nedan)

  • 2

    Tänd grillen och lägg på ett lämpligt stekbord i god tid så att det hinner bli riktigt varmt.

  • 3

    Ställ i ordning alla tillbehör så att du enkelt kan servera direkt pannkakorna blir klara.

  • 4

    När du har en fin kontrollerad glöd och stekytan är varm öppnar du grillen. Du kan i samband med detta även tillsätta ett vedträ för lite mysfaktor och härlig doft (se till att vedträt börjar brinna innan du börjar).

  • 5

    Ha nu på rapsolja & en rejäl klick smör och låt smälta på stekhällen före du häller på en första slev pannkakssmet. Smeten jämnar ut sig själv bara du häller på den på samma ställe, du kan även försiktigt göra den lite större med slevens baksida.

  • 6

    Stek några pannkakor i taget tills de är gyllene på båda sidor och fyll dem sedan med lite äppelmos och grädde i mitten. Vik dem & strö över lite kanel och socker, servera genast .

Ingredienser

  • Pannkakssmet (se nedan)
  • Vispad grädde
  • Äppelmos
  • Smör
  • Rapsolja
  • Kanel (jag använde Saigon Cinnamon Blend som är fantastiskt god)
  • Socker

Pannkakssmet

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • salt (efter smak)
  • 1,5 - 2 msk smält smör

Ytterligare instruktioner

Grilltips

  • Blanda smöret med lite matolja så tål det högre temperaturer utan att brännas.
  • Tillsätter du och eldar med ved i grillen så bör du endast använda lövträ då barrträd innehåller harts och terpentin och använder du björk bör du även ta bort nävern, annars finns risken att det sotar maten.
  • Tänk på att det kan bli större lågor om du spiller olja eller smör i elden. Händer detta så är alltid bästa sättet att ta det lugnt och stänga locket tills elden lugnat sig.
  • Kom ihåg att öppna toppventilen och försiktigt vädra med en liten springa mellan lock och underdel före du öppnar locket helt. Annars kan det bli en rejäl låga när elden får mycket syre igen.
  • Gör pannkakssmeten laktosfri och mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör & mjölk (t.ex. Oatly) & ha även i lite mjölkfri grädde då mjölken inte är lika fet som vanlig mjölk.
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.

Du kanske även gillar

  • Pulled Älg

    Pulled Elk på grillen

    Älgkött är en personlig favorit, att tillaga det under längre tid på grillen kan dock vara lite klurigt. Men lyckas man blir det riktigt gott :)
  • Grillad pizza

    Pizza på grillen

    Att grilla pizza på grillen är helt klart supergott, har man bara en pizzasten så får man även till den där härliga krispiga botten som man vill ha.
  • Bryner ingredienser till thaisoppan på grillen

    Het Thaisoppa på grillen

    Detta är en härlig vegetarisk soppa med mycket hetta och thaismak, den passar perfekt som förrätt eller som en värmande lunch i vinterkylan. Kombinationen av b.la. lime, chili och ingefära hjälps åt att ge extra sting åt denna thaisoppa.

Annons

Copyright © Grilltips 2023. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design