Coleslaw

10 10 2 10 1

Coleslaw

En riktigt krämig coleslaw med morot och majonnäs passar som tillbehör till det mesta, exempelvis pulled pork, grillat kött, hamburgare eller revbensspjäll.

Svårighetsgrad

Lätt

Tillagningstid

Gör så här

  • 1

    Strimla vitkålen riktigt tunt, banka sedan ut kålen med platta sidan på en kötthammare (är lättare med handduk över). Skala morötter, dela rödlöken och äpple på hälften och riv dessa med rivjärn.

  • 2

    Rör samman alltihopa med, turkyoghurt, majonnäs , vitvinsvinäger och dijonsenap. Smaksätt med salt och peppar efter smak.

  • 3

    Låt stå i kyl ett par timmar innan den serveras så smakerna hinner sätta sig, ännu bättre/ godare är ifall du kan göra den dagen före.

Ingredienser

  • 0,5 Finstrimlad vitkålshuvud
  • 2 st Morötter
  • 1 st Äpple
  • 0,5 - 1 st Rödlök
  • 1,5 dl Turkyoghurt
  • 1 dl Majonnäs
  • 0,5 msk Fransk senap (dijonsenap)
  • 2 msk Vitvinsvinäger
  • Salt & Svartpeppar (efter smak)

Ytterligare instruktioner

Grilltips

  • Genom att banka sönder kålen så tar den mer smak fortare. Bra ifall man inte hunnit med att förbereda.
  • Detta grilltillbehör är fritt från gluten, laktos (använd laktosfri turkyoghurt).
Kommentarer (1)

Amanda arvidsson matsson - 2017-05-11 14:13

Godaste ever! 

Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Annons

Copyright © Grilltips 2018. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design