Grillbröd

10 10 2 10 1

Det här brödet är både lätt att göra och supergott till både pulled pork och hamburgare.

Svårighetsgrad

Medel

Tillagningstid

10M

Gör så här

  • 1

    Blanda ihop ingredienserna i en bunke

  • 2

    Knåda degen tills den fått en fast och elastisk struktur

  • 3

    Lägg degen i en bunke och täck med bakduk i ca 1 timme

  • 4

    Ta ut degen och rulla ut den till en avlång brödform på mjölat bord

  • 5

    Dela upp degen i ca 8st jämnstora bullar

  • 6

    Lägg bullarna på en plåt (bakplåtspapper är alltid bra) grädda i ca 8 minuter i 250°C

  • 7

    Ta ut bullarna och låt svalna något före du skär upp och serverar

Ingredienser

  • 5 dl Vatten
  • 2 tsk Salt
  • 2msk Honung
  • 2 msk Olivolja
  • 12- 13 dl Vetemjöl
  • 25 g Torrjäst

Ytterligare instruktioner

Tiden är som är satt för gräddning av brödet är lite beroende på hur stora ”bullar” du gör så håll gärna ett öga på bröden när de närmar sig slutet av tiden.

Vill du ha lite extra gott bröd kan du även grilla på dem strax före servering. Skär då isär brödet på hälften och grilla innersidan lite lätt tills den fått lite grillränder.

Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Annons

Copyright © Grilltips 2023. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design