Det här brödet är både lätt att göra och supergott till både pulled pork och hamburgare.
Svårighetsgrad
Tillagningstid
Gör så här
- 1
Blanda ihop ingredienserna i en bunke
- 2
Knåda degen tills den fått en fast och elastisk struktur
- 3
Lägg degen i en bunke och täck med bakduk i ca 1 timme
- 4
Ta ut degen och rulla ut den till en avlång brödform på mjölat bord
- 5
Dela upp degen i ca 8st jämnstora bullar
- 6
Lägg bullarna på en plåt (bakplåtspapper är alltid bra) grädda i ca 8 minuter i 250°C
- 7
Ta ut bullarna och låt svalna något före du skär upp och serverar
Ingredienser
- 5 dl Vatten
- 2 tsk Salt
- 2msk Honung
- 2 msk Olivolja
- 12- 13 dl Vetemjöl
- 25 g Torrjäst
Ytterligare instruktioner
Tiden är som är satt för gräddning av brödet är lite beroende på hur stora ”bullar” du gör så håll gärna ett öga på bröden när de närmar sig slutet av tiden.
Vill du ha lite extra gott bröd kan du även grilla på dem strax före servering. Skär då isär brödet på hälften och grilla innersidan lite lätt tills den fått lite grillränder.
Kommentarer (0)