Kryddiga majskolvar

10 10 1 10 1

Grillad majskolv är ett favorittillbehör till det grillade. Majsen är ju givetvis god i sig men med lite kryddor och topping så kan den nästan bli en egen grillrätt.

Tillagningsmetod

Direkt värme

Svårighetsgrad

Lätt

Tillagningstid

Gör så här

  • 1

    Förbered genom att starta igång grillen, majsen skall grillas direkt över glöden på ganska hög värme. Medans grillen blir varm blandar du samman kryddorna till en färdig mix.

  • 2

    Häll olivolja över majsen och gnid in runt om, strö sedan över kryddblandning jämt över majsen. Placera majsen på grillen och grilla tills de har fått en bra färg. Ta sedan av majsen och häll på lite smält smör och lite extra av kryddblandningen.

  • 3

    Till sist toppas majsen med gräddfil och riven ost. Strö över lite extra chilipulver och servera!

Ingredienser

  • 6-8 Majskolvar (förkokade)
  • Olivolja (extra virgin)
  • Smör
  • Gräddfil
  • Ost (parmesan)

Kryddning

  • 1½ tsk Chilipulver
  • 3tsk Paprika pulver
  • 1stk Oregano
  • 1stk Basilika
  • 2 tsk Vitlökspulver
  • 2 tsk Lökpulver
  • 2 tsk Svartpeppar
  • 1 tsk Salt

Ytterligare instruktioner

Grilltips,

  • När majsen börjar närma sig att bli klara kan du smälta smöret direkt på grillen i lämplig kastrull. På det sättet har du smöret redo när du plockar av majsen.
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Annons

Copyright © Grilltips 2023. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design