Grillad majskolv är ett favorittillbehör till det grillade. Majsen är ju givetvis god i sig men med lite kryddor och topping så kan den nästan bli en egen grillrätt.
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
Gör så här
- 1
Förbered genom att starta igång grillen, majsen skall grillas direkt över glöden på ganska hög värme. Medans grillen blir varm blandar du samman kryddorna till en färdig mix.
- 2
Häll olivolja över majsen och gnid in runt om, strö sedan över kryddblandning jämt över majsen. Placera majsen på grillen och grilla tills de har fått en bra färg. Ta sedan av majsen och häll på lite smält smör och lite extra av kryddblandningen.
- 3
Till sist toppas majsen med gräddfil och riven ost. Strö över lite extra chilipulver och servera!
Ingredienser
- 6-8 Majskolvar (förkokade)
- Olivolja (extra virgin)
- Smör
- Gräddfil
- Ost (parmesan)
Kryddning
- 1½ tsk Chilipulver
- 3tsk Paprika pulver
- 1stk Oregano
- 1stk Basilika
- 2 tsk Vitlökspulver
- 2 tsk Lökpulver
- 2 tsk Svartpeppar
- 1 tsk Salt
Ytterligare instruktioner
Grilltips,
- När majsen börjar närma sig att bli klara kan du smälta smöret direkt på grillen i lämplig kastrull. På det sättet har du smöret redo när du plockar av majsen.
Kommentarer (0)