Potatissallad med riktigt somriga smaker som passar perfekt till det grillade. Servera gärna tillsammans med grillat kött, kyckling eller goda revben.
Svårighetsgrad
Tillagningstid
Mycket lök och fräscha sommarsmaker gör denna potatissallad till ett perfekt tillbehör till sommarens grillmiddag
Gör så här
- 1
Börja med att koka potatisen så den är nästan klar, ca 30 - 40 min (känn efter med sticka). Medan potatisen sedan svalnar hackar du gräslök, purjolök och rödlök.
- 2
Blanda ihop turkyoghurt, crème fraiche, majonnäs & vatten i lämplig bunke tillsätt därefter citronsaft, kryddor samt den hackade löken och rör om ordentligt. (smaka gärna av)
- 3
När potatisen är helt sval så hackar du den i lagom stora bitar och vänder ner den i smeten. Låt gärna potatissalladen stå i minst en timme före ni ska äta det grillade. Smaka gärna av en gång till innan servering.
Ingredienser
- 10 - 12 st Medelstora delikatess potatisar (fast)
- 3 dl Turkyoghurt
- 2 dl Creme fraiche
- 1,5 msk Majonnäs
- 0,5 dl Hackad gräslök
- 0,5 dl Hackad purjolök
- 0,5 dl Hackad rödlök
- 0,5 msk Citronsaft
- 0,5 tsk Vitlökspulver
- 0,5 dl Vatten
- Svartpeppar (efter smak)
- Salt (efter smak)
Ytterligare instruktioner
Grilltips
- Detta grilltillbehör kan även göras laktosfritt genom att istället använd laktosfri turkyoghurt och creme fraiche
Kommentarer (0)