Veganska ostron

0 0 0 10 1

Vegan ostron som är gjorda på champinjoner är verkligen liknande vanliga ostron både i smak och konsistens. De är perfekta att bjuda på till nyår eller vid andra festliga tillfällen.

Tillagningsmetod

Direkt värme

Svårighetsgrad

Lätt

Tillagningstid

20M

Detta recept kom till genom att jag av en tillfällighet testade att salta en burk champinjon och slängde på en dillkvist som fanns tillhands. Första tanken var att det var ju faktiskt ganska likt ostron i konsistens och saltet plus dillen gjorde så att det nog kanske smakade lite hav…

Efter några ändringar så kan jag säga att det faktiskt är ganska nära originalet med dessa champinjon ostron, prova! :)

Gör så här

  • 1

    Börja med att borsta av & bryta isär champinjonerna i lämpliga bitar (ta bort stammen).

  • 2

    Förbered lagen i lämplig behållare med lock genom att blanda 1.5 msk havssalt, 1 dl vatten, ca 2 msk grovt hackad dill & 1 tsk tångkaviar.

  • 3

    Grilla nu champinjonbitarna som de är direkt över glöd, detta gör vi för att de ska få lite textur och även för att de ska bli lite torrare så att de sedan suger upp lagen bättre. (de ska minska ungefär hälften i storlek). Grilla även citronen tills den fått färg och känns mjuk.

  • 4

    När du grillat klart har du i champinjonerna och pressar i citronen i lagen. Picka sedan champinjonerna lite lätt med en gaffel så att de får i sig mer av vätskan. Låt sedan stå i kyl i minst 3-4h före du ska servera (gärna 12h -> över natten)

  • 5

    När det är dags för servering lägger du upp champinjonerna i lämplig portionsförvaring och öser dem även med ca 1 msk av spadet.

  • 6

    Sedan delar du lime på mitten och grillar den och chilin. Hacka sedan chilin & toppa ostronen med den och pressa över lite varm grillad lime.

  • 7

    Servera direkt tillsammans med lite gott bubbel!

Ingredienser

  • 6 - 8 champinjoner
  • 1.5 msk havssalt
  • 0.5 citron
  • 1 dl vatten
  • 1 knippe dill
  • 1 tsk tångkaviar
  • 2 lime
  • 1 - 2 chili

Ytterligare instruktioner

Grilltips,

  • Efter ca halva tiden kan du med fördel röra runt och picka champinjonerna lite mer med gaffel för att ytterligare möra dem.
  • Är det något du undrar över? Fråga gärna här i kommentarsfältet eller i Grilltips forum på Facebook.
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Annons

Copyright © Grilltips 2023. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design