Grillad fylld aubergine

0 0 0 10 1

Grillad fylld aubergine

Saftig, fylld aubergine som står utmärkt för sig själv eller som kan serveras till kött som komplement.

Svårighetsgrad

Lätt

Tillagningstid

Gör så här

  • 1

    Dela auberginen på hälften. Sedan på mitten, så du får 4 st delar.

  • 2

    Gröp ur dem, och hacka fruktköttet i bitar.

  • 3

    Hacka champinjonerna i bitar och finhacka löken.

  • 4

    Finhacka chilin.

  • 5

    Hacka även fänkålsfröna.

  • 6

    Hetta upp en stekpanna. Ha i olivolja och sedan allt det du hackat.

  • 7

    Krydda med svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar, fänkålsfrön och salt.

  • 8

    När det fått en fin färg, och du smakat av, så fyll de urgröpta auberginerna med röran.

  • 9

    Toppa fyllningen med den rivna parmesanosten

  • 10

    Placera dem på grillen och låt dem vara på tills skalet på auberginen mjuknat ordentligt.

Ingredienser

  • 1 st stor aubergine
  • 1 dl riven parmesan
  • 1/2 gul lök
  • 3-4 st färska champinjoner
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • grönpeppar
  • 2 nypor fänkålsfrön
  • salt

Ytterligare instruktioner

Tzatziki passar utmärkt till denna vegetariska anrättning. 

Kommer snart även publicera ett recept på fyllda,äppelrökta champinjoner som passar väldigt bra till.

Låt er väl smaka!

Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

  • Butternutpumpa toppad med bacon, parmesan och örter

    Grillad pumpa

    Det här receptet på bbq grillad butternutpumpa toppad med bacon, parmesan och örter är en riktig smakupplevelse.

Annons

Copyright © Grilltips 2018. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design