Halloumi (lokal grillost) öst med grillad citron i briochebröd med srirachamajo, sallad, grillad paprika toppad med jalapenos.
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
Oavsett om du är vegetarian, flexitarian eller en ostälskare så är denna burgare väl värd att testas. Receptet räcker till 4 burgare.
Gör så här
- 1
Tänd grillen och gör klart för indirekt grillning på 160 °C. Medan grillen blir varm förbereder du/ rör ihop srirachamajonnäs (se ingredienser nedan) och skivar upp paprikan och citronen.
- 2
Börja med att grilla osten i hel bit och citronen i två halvor indirekt under lock i ca 20 min. Vänd osten efter ca 10 min eller när den släpper av sig själv från gallret.
- 3
När 20 min gått grillar du osten och citronen lite extra över direkt glöd. Lägg även på spettspaprikan. När du fått lite mer färg på osten tar du av den och citronen.
- 4
När paprikan fått färg tar du även av den och lägger i lämpligt kärl medan du lite snabbt grillar på hamburgerbröden så att de får färg och är varma.
- 5
När brödet är klart skivar du grillosten i lämpliga skivor och pressar över lite saft från den grillade citronen.
- 6
Montera burgarna med srirachamajo i botten, sallad, paprika, två skivor halloumi (grillosten) och lite jalapeno.
- 7
Servera och njut!
Ingredienser
- 2 st Grillostar från Hansjö Mejeri (eller annan lokalproducerad halloumi variant)
- 4 st briochebröd
- 1 citron
- 3 st spetspaprika
- sriracha mayo
- jalapeno
- sallad
Sriracha mayo på Boom Shakalack & grillad spetspaprika
- 1 dl majonnäs
- 2 msk havregurt turkisk (alternativt vanlig turkisk yoghurt)
- 3 msk Boom Shakalack Sås (eller annan Sriracha)
- 2 msk finhackad grillad paprika
- 1 nypa salt (efter smak)
Ytterligare instruktioner
Grilltips:
- Försök inte flytta eller vända osten för tidigt, den släpper av sig själv från gallret när den har fått lite yta.
- Gör gärna srirachamajon dagen före så hinner den få extra god smak.
- Välj ett bra kol när du grillar så blir de grillade extra bra. Denna grillning använde jag ett lokalproducerat hägg och rönnkol från Övdalskuol.
Kommentarer (0)