Sweet and Sour BBQ Glaze
Denna sötsura äppelglaze passar så väl till fläskkött som till kyckling. Prova pensla dina spareribs med denna glaze så blir de riktigt goda.
Svårighetsgrad
Tillagningstid
![Sweet and Sour BBQ Glaze i glasburk Sweet and Sour BBQ Glaze i glasburk](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/sweet-sour-glaze.jpg)
![Kokar Glaze Kokar Glaze](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/kokar-sweet-sour-glaze.jpg)
![Sweet and Sour Glaze i glasburk Sweet and Sour Glaze i glasburk](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-main/sweet-sour-bbq-glaze.jpg)
![Sweet and Sour BBQ Glaze i glasburk Sweet and Sour BBQ Glaze i glasburk](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/sweet-sour-glaze.jpg)
![Kokar Glaze Kokar Glaze](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/kokar-sweet-sour-glaze.jpg)
![Sweet and Sour Glaze i glasburk Sweet and Sour Glaze i glasburk](https://grilltips.se/datas/extra_resize/gallery-thumb/sweet-sour-bbq-glaze.jpg)
Ibland lönar det sig att ta det man har hemma och experimentera lite för att få fram passande smaker till det grillade. Denna glaze kom till just på det sättet :)
Testade glazen på revbensspjäll som den passade väldigt bra till och kan även tänka mig att den göra sig mycket bra till kyckling.
Gör så här
- 1
Blanda ihop ingredienserna i en kastrull, värm upp tills börjar koka sänk då värmen så att glazen istället puttrar, låt koka ihop i ca 20 – 30 min.
- 2
Ta av din glaze och låt svalna, häll upp i lämpligt förvaringskärl och ställ i kyl tills du ska grilla.
Ingredienser
- 1 msk Matolja
- 2 msk Honung
- 0,5 dl Lönnsirap
- 1 dl Äppeljuice
- 1 dl Ketchup (Heinz)
- 1 msk Chilisås (Heinz)
- 1 msk Äppelcidervinäger
- 0,5 tsk Chili flakes
- 1 tsk Lökpulver
- 1 krm Ingefära (malen)
Ytterligare instruktioner
Grilltips,
-
Ha på din glaze först i slutet av grillningen
- Här hittar fler recept på glaze
Kommentarer (0)