Cirkulär grillning

Denna metod är lämplig för pizza, ett större köttstycke eller t.ex. en efterrätt.

Så här gör du, placera kolet eller grillbriketterna i en ring hela vägen runt kanten av grillen. Ställ gärna en form i mitten för att fånga upp det som droppar.
Man kan även med fördel hälla i lite vatten i formen så att det som droppar ner inte bränner fast i formen.

Metoden lämpar sig bäst för kolgrillar.

connyarv

Conny Arvidsson heter jag och det är jag som driver Grilltips.se här kombinerar jag allt jag brinner för, smak, eld, kunskap, kreativitet och hantverk. Hoppas du hittar något här som inspirerar.

Kommentarer (0)

Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Sök

Du kanske även gillar

  • Direkt grillning

    Detta är troligen den vanligaste grillmetoden i Sverige, man grillar helt enkelt kort och koncist direkt på värmekällan.
  • Indirekt grillning

    Med indirekt grillning menas i kort att man reserverar en yta utan kol för tillagning.

Annons

Copyright © Grilltips 2025. All rights reserved. Utvecklad av Conny Arvidsson