Direkt grillning

Detta är troligen den vanligaste grillmetoden i Sverige, man grillar helt enkelt kort och koncist direkt på värmekällan.

Metoden lämpar sig till allt från korvgrillning, hamburgare till lyxiga entrecôte skivor. Här är de det ”vanliga” få bra glöd på kolen som gäller sedan är det viktigt att hålla koll på höjd och temperatur för att få till en perfekt tillagning.

Tänk på att det alltid  lönar sig att ta god tid på sig och låta kolen få riktig glöd innan du börjar grilla. 

connyarv

Conny Arvidsson heter jag och jag har ett brinnande intresse för matlagning, grillning och BBQ. Grilltips.se är tänkt att vara en ny gemenskap för grillentusiaster där man kan dela recept och tips med varandra.

Kommentarer (0)

Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

  • Cirkulär grillning

    Denna metod är lämplig för pizza, ett större köttstycke eller t.ex. en efterrätt.
  • Indirekt grillning

    Med indirekt grillning menas i kort att man reserverar en yta utan kol för tillagning.

Annons

Copyright © Grilltips 2018. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design