Indirekt grillning

Med indirekt grillning menas i kort att man reserverar en yta utan kol för tillagning.

Så här gör du, beroende på om du har en klotgrill eller en annan typ av grill så placerar du ut kolet på ena sidan eller runt om den yta du reserverat för köttet.
Man kan gärna ha en droppskål under köttet (dock inget måste). 

Tillagningen går till som så att värmen cirkulerar runt i grillen ungefär som i en ugn, denna metod passar bra till det som skall tillagas länge. Fördelen med denna grillmetod är att köttet i regel blir mycket saftigt och under längre tid får en påtaglig grillsmak.

connyarv

Conny Arvidsson heter jag och jag har ett brinnande intresse för matlagning, grillning och BBQ. Grilltips.se är tänkt att vara en ny gemenskap för grillentusiaster där man kan dela recept och tips med varandra.

Kommentarer (0)

Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

  • Direkt grillning

    Detta är troligen den vanligaste grillmetoden i Sverige, man grillar helt enkelt kort och koncist direkt på värmekällan.
  • Cirkulär grillning

    Denna metod är lämplig för pizza, ett större köttstycke eller t.ex. en efterrätt.

Annons

Copyright © Grilltips 2017. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design