Innertemperatur

Olika köttdetaljer tar olika lång tid på grillen, och ofta varierar det även på grund av storleken på köttbiten.

Vill du ha ditt kött saftigt och gott men ändå vara säker på att det är genomstekt så är rätt innertemperatur det bästa sättet att lyckas.

Här listar vi innertemperaturer på olika köttsorter samt olika temperaturerna för blodigt, medium och välstekt.

Köttyp

Rosa (Rare)

Medel (Medium)

Genomstekt (Well done)

Nötkött

55-60°C

60-65°C             

65-68°C

Entrecôte

55°C

60°C             

68°C

Kalv

58-60°C

60-65°C

65-68°C

Älg, biff och filé

52°C

56°C

65°C

Hel kyckling

-

-

75-82°C.

Kycklingfilé

-

-

72°C.

Kycklinglårfilé

-

-

72°C.

Fläskkött

-

65°C

70°C

Lamm

58-60°C

70°C 

75°C

Du bör låta köttet vila före servering. Köttets innertemperatur stiger normalt några grader när det vilar därför är det bra att ta av det från grillen i god tid.

(Vi kommer snart uppdatera denna lista mer i detalj med fler styckningsdetaljer) 

connyarv

Conny Arvidsson heter jag och det är jag som driver Grilltips.se som är en blogg med tips, råd och recept för er som älskar grillning och bbq.

Kommentarer (0)

Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Annons

Copyright © Grilltips 2023. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design