En guide om att grilla på och använda en kamadogrills mångsidighet på bästa sätt.
Reverse sear på svenska betyder i kort att man grillar tvärs om dvs. man börjar grilla indirekt på låg värme & ger sedan till sist det man grillar en sista yta på högre värme.
En guide om hur du på bästa sätt saltar kött & fisk för rökning. Vi går igenom vad som gäller vid torrsaltning & saltlag för dig som vill lära dig mer om rökning i grillen eller rökskåpet.
Att röka med trä av olika slag är ett trevligt sätt att smaksätta det du grillar. Det är både enkelt och billigt, och det går att göra i de flesta grillar.
Som alltid när man handskas med eld finns det en brandrisk, men tänker man bara efter före minskar risken avsevärt.
Vilket är bäst, vilka för och nackdelar finns det? Egentligen så är nog svaret att ingen av dem är ett bättre val än den andra, eller?
Att rengöra grillgallret kan vara svårt. Men det finns några enkla tips & trix på hur man får det rent.
Olika köttdetaljer tar olika lång tid på grillen, och ofta varierar det även på grund av storleken på köttbiten.
Denna metod är lämplig för pizza, ett större köttstycke eller t.ex. en efterrätt.
Detta är troligen den vanligaste grillmetoden i Sverige, man grillar helt enkelt kort och koncist direkt på värmekällan.
Med indirekt grillning menas i kort att man reserverar en yta utan kol för tillagning.
Med denna metod kan du både dra nytta av direkt grillning och indirekt grillning.
Här hittar du en samling av våra bästa grilltips, lär dig allt från grilltekniker till olika grillmetoder samt mycket mer inom ämnet grilla. Registrera dig gärna så kan du enkelt kommentera & ställa frågor om grillning & bbq.