Rengöring av grillgallret

Att rengöra grillgallret kan vara svårt. Men det finns några enkla tips & trix på hur man får det rent.

 

1. Bränn bort smutsen

Detta är enligt vår erfarenhet det mest effektiva sättet. Det går ut på att man inte gör ren grillen direkt efter grillningen utan i stället väntar till nästa gång och lägger på gallret när grillen är riktigt varm så smutsen får brännas sönder. Sedan är det bara att skrapa rent gallret med en lämplig stålborste (Hett men fungerar).

 

2. Rengör gallret med lök

Så här gör du, skär itu en lök och gnid in grillens galler. Detta hjälper till att lösa upp beläggningar (det går även lite lättare om grillen är varm). Obs, tänk på att det kan bli viss löksmak vid grillning efter detta.

 

3. Lägg gallret i dagg

Detta trick funkar nästan alltid, lägg grillgallret i gräset när du har grillat klart och det fortfarande är varmt. Låt sedan grillgallret ligga över natten så kommer daggen lösa upp smutsen. Skölj sedan av gallret och skrubba om det behövs.

 

 

 Fler tips är på gång, har du ett tips vi missat?

connyarv

Conny Arvidsson heter jag och det är jag som driver Grilltips.se som är en blogg med tips, råd och recept för er som älskar grillning och bbq.

Kommentarer (2)

connyarv - 2017-10-09 10:29

Tack för tipset Gabriel :) 

Gabriel Lindén - 2017-10-07 11:58

Att olja (jag använder gärna rapsolja då det inte ger så mycket smak) in det rena gallret innan grillningen gör att det blir MYCKET lättare att rengöra efter att du är klar med matlagningen. Om du väntar tills gallret är riktigt varmt innan du lägger på maten så fastnar det inte lika lätt (precis som en stekpanna). Se också till att använda en bra stålborste direkt efter du tagit bort maten från gallret så tjänar du både tid och energi.

Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Annons

Copyright © Grilltips 2023. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design