Kryddiga Baby Back Ribs

10 10 1 10 1

Kryddiga Baby Back Ribs

Enkelt recept på barbecue grillade baby back ribs (kamben), så här får du saftiga små ribs som blir riktigt god röksmak.

Tillagningsmetod

Indirekt värme, Rökning

Svårighetsgrad

Medel

Tillagningstid

30M

Baby back ribs eller på svenska Kamben är från den övre delen av grisens revben närmast ryggraden. Deras tjockare och kortare form, jämfört med de tunnare revbenen längre ned mot sidorna, gör dem idealiska för den långsamma tillagningsmetoden "low and slow". Den här styckningsdetaljen är inte bara mer saftig och mört, utan har också en lite högre fetthalt. Detta ger kambenen en rikare smakprofil och gör dem perfekta för långsammare tillagning.

 

Att röka kamben är en process som kräver tålamod och omsorg, men slutresultatet är väl värt ansträngningen. Med rätt temperaturer, kryddning och övervakning kan du skapa helt underbara ribs.

Gör så här

  • 1

    Ta bort hinnan (membranet) som sitter på bakisdan av kambenen. Krydda kambenen med rubben, låt gärna ligga öppet i kyl några timmar före (går även bra med kortare tid)

  • 2

    Gör mopp-såsen genom att blanda äppeljuice, vatten och äppelcidervinäger

  • 3

    Förbered grillen för tillagning med indirekt värme och hetta upp den till ca 110 - 120°C

  • 4

    Grill -rök kambenen indirekt i ca 1-2 timmar, moppa därefter med mopp-såsen var 30:e minut. (börjar de se torra ut är det dags att börja))

  • 5

    ribsen är klara när det känns möra och böjer sig när du lyfter dem på mitten, då tar du av dem från grillen och låter dem vila några minuter innan du serverar.

Ingredienser

  • 1 - 2kg Baby Back Ribs (kamben)
  • BBQ Rub
  • 2-3 chunks Hickory chunks
  • 1 dl Vatten
  • 0.5 dl Äppelcidervinäger
  • 1 dl Äppeljuice

Ytterligare instruktioner

Grilltips

  • Här hittar du grill och bbq rubb
  • Ta bort membranet från kambenen:
    1. Torka av med vanligt papper på båda sidorna. 2. Använd sedan någonting spetsigt till att sticka in mellan membranet och det yttersta benet. Du lossar membranet försiktigt från benet genom att bända upp och ner och åt sidorna. 3. När du fått lös så pass att du får in fingrarna greppar du och drar försiktigt av det (är rätt halt så nyp hårt). 

  • De övre revbenen kallas Baby Back Ribs (kamben) och är kortare i förhållande till de större revbensspjällen (spareribs).
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

  • Tjocka revben på grillen

    BBQ Fat ribs

    Detta recept förutsätter att du grillar ”low and slow” och även smaksätter med lätt rökning. Receptet kräver tålamod och känsla men lyckas du är det bland det godaste som du kan grilla.
  • Hot asian bbq ribs

    Hot asian bbq ribs

    Barbecue revbensspjäll på grillen med härligt heta asiatiska smaker. Gör du dessa rätt så får du garanterat precis som mig en ny favorit på grillen.
  • Grillade fläskben

    Poor Man's Ribs

    Marinerade och grillade fläskben är ett perfekt snacks till festen eller fredagsmyset.

Annons

Copyright © Grilltips 2023. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design