Grillblogg

BluegaZ Z1 Gasolgrill

Provar Z1 gasolgrill, en grill med stilren design i tåligt rostfritt material som är enkel att använda för dig som vill ha en riktigt smidig grillupplevelse.

 

Jag har förvisso genom åren testat en del olika gasolgrillar men faktiskt aldrig ägt en själv. Jag är ju ”lite” nördig när det kommer till grillning så att grilla med kol, ved eller pellets har känts lite självklarare för mig. Därför tvekade jag i ärlighetens namn först när jag fick frågan att testa Z1 gasolgrillen från BlueGaz.

Men nyfikenheten tog ganska snart över, vad kan man egentligen göra på en gasolgrill? Hur väl fungerar de i kallare klimat, är det lätt att röka i den? Vem passar den bäst? frågorna var ganska många och nu i efterhand ångrar jag verkligen inte att jag tog chansen att testa Bluegaz Z1 så att jag fick lära mig lite mer om gasolgrillar :)

Läs mer
Lyxig BBQ macka en härlig sommardag

De bästa grillverktygen & grilltipsen inför sommarens härliga grillkvällar 2022


Tre nödvändiga grillverktyg du inte bör vara utan

  • Riktigt bra grillhandskar som klarar höga temperaturer är ett måste. Med handskarna hanterar du enkelt varma grillar, galler, stekplattor.

  • En rejäl grilltång, välj en tång av bra kvalitet så att den klarar tunga saker utan att den böjs.

  • Grilltermometer med snabb temperaturavläsning så att du kan ha kontroll på temperaturer under hela grillningen.

Välj ett bra grillkol

Med ett kvalitetskol får du större rejäla kolbitar som brinner både jämnare och längre.
 

Skippa tändvätskan

Det finns idag betydligt bättre alternativ att tända grillen med så välj gärna tändull, tänd kuber, elektrisk grillstartare, looftlighter eller skorstenständare.

 

Läs mer
Gravity kolgill/ smoker eller Pellets grill/ smoker?

Gravity kolgrill/ smoker eller Pellets grill/ smoker? Vad skiljer dessa grillar åt och vilken ska man välja?

Det har på senare tid kommit flera olika alternativ till Sverige som både förenklar och tar möjligheterna med grillning till nya nivåer. Jag har testat och grillat på den minsta modellen på två av de märken som erbjuder digital styrning. Jag har kört både barbecue, rökning & het grillning året runt & här är mina tankar på hur de skiljer sig åt och vilka för och nackdelar det finns med de olika grillarna.

Läs mer

Vart börjar man egentligen när man vill ta steget från en vanlig gammal klotgrill till en nyare kvalitetsgrill?

Det finns ju verkligen många olika sorters grillar och det kan vara svårt att veta vad man ska välja när man ska köpa ny grill. Vi går därför igenom de olika grillsorterna, dess användningsområden och olika tillbehör så att du kan hitta det som passar just dig.
I den här första guiden tittar vi lite övergripande på vad det finns för grillar, generella funktioner och listar de vanligast förekommande märkena.

Läs mer
Karttjänst för grill & bbq

Nu släpper Grilltips sin nya grill & BBQ karta där vi kommer samla in Sveriges BBQ & grillrelaterade verksamheter.

Kartans huvudsyfte är att göra det lättare för alla grillintresserade att hitta till allt från riktigt bra BBQ-hak till trevliga grillbutiker och saluhallar
Den är även tänkt att hjälpa dessa verksamheter att synas lite bättre utan att de ska behöva lägga allt för mycket tid och resurser på sökoptimering för att visas i de hårt konkurrerande flöden som finns på nätet.

Läs mer

Information angående eldningsförbud & grillsäkerhet utifrån rådande omständigheter i Sverige med torka, bränder samt totalt eldningsförbud

Sverige har just nu över hela landet extrem värme, torka, bränder och eldningsförbud därför vill Grilltips uppmana alla grillare att ta hänsyn till de förbud som råder och att ni aktivt tar del av information om vad som gäller där ni bor.

Läs mer
Grilltips till julbordet 2017

Tiden går fort när man har roligt, sommaren är som bortblåst och julen är snart här och man börjar fundera på vad man ska ha på julbordet. Visst är det alltid gott med det klassiska men nog kan det väll alltid vara kul med något nytt inslag på julbordet?

Här är våra tips och julrecept på lite goda grillade alternativ som vi tror du, din familj och vänner kommer tycka är riktigt trevligt.

Läs mer
Grillad entrecote

Gasol eller kolgrill, vegetariskt eller kött på grillen? :) Här hittar du sommarens grillguide 2017

Det finns väldigt många tips och knep för hur man ska grilla på bästa sätt, vi sållar och plockar ut några av de viktigaste så att du får en riktigt bra start på grillåret 2017.

Läs mer
Pulled Oumph med bröd

Testar vegetariskt grillrecept. Pulled oumph på grillen med bröd, coleslaw, picklad lök samt en bbq glaze.

När det kommer till vegetarisk mat överlag har jag tidigare haft svårt för så kallade ”fusk-kötts” varianter, men efter att ha smakat Oumph några gånger så har jag blivit positivt överraskad därför tänkte jag kort och gott testa hur det blir när man själv gör det på grillen.

Läs mer
Grilla året om

Vem ställer undan grillen bara för att hösten är på väg? Självklart ska man väll grilla året om?

Under sommaren spenderar de flesta många lediga dagar vid grillen men under höst och vintern är det inte riktigt lika många som grillar. Det blir ju både mörkare och kyligare dagar men misströsta inte, självklart går det ändå att grilla och njuta av det grillade året runt :)

Läs mer
Vit BBQ sås på kycklingklubbor

Vit BBQ sås är inte riktigt det man är van vid att se på grillen, färgen gör att man i första läget inte riktigt tänker att det ska passa att pensla på såsen på det grillade.

Vi vart i alla fall nyfikna när vi läste en artikel om hur intresset verkar ha ökat för vit BBQ-sås i USA så vi tog helt sonika och testade själva. Receptet vi testade (Big Bob Gibson’s White BBQ Sauce) var enkelt och går snabbt att göra och består av följande.

Läs mer
Grilltips

En ny gemenskap för grillintresserade, tanken med grilltips är att man både skall få inspiration från andra samt kunna dela med sig av sina egna erfarenheter.

Vi kommer ta upp ämnen så som grillmetoder, grilltider, köttguider, smarta tips samt mycket mer. Sidan är fortfarande i betastadie men vi jobbar på för fullt för att göra den så enkel att använda som möjligt.

Fler recept och tips är på gång och uppdateringar kommer löpande framöver. Bli gärna medlem på grilltips redan nu så kan ni skicka in era egna recept och tips.

Annons

Copyright © Grilltips 2023. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design