Pulled pork i pitabröd

0 0 0 10 1

Pulled pork i pitabröd

Pulled pork kan varieras i oändlighet med t.ex. olika tillbehör som såser och bröd mm. Denna variant serveras i pitabröd med en söt carolina gold bbq-sås

Svårighetsgrad

Lätt

Tillagningstid

Receptet avser att ge tips på hur du kan kombinera ihop pulled pork med sås och tillbehör på ett bra sätt. Tanken är även att det ska inspirera till att testa att göra egen pulled pork samt att man kan variera den pulled pork man t.ex. får över efter en grillning.

 

Det fungerar utmärkt att frysa pulled pork färdigstrimlad i portionspåsar så gör du mycket vid ett tillfälle kan du enkelt ta upp från frys och värma.

Har du ingen pulled pork färdig och istället behöver göra det från grunden är det bra att börja med vårt recept på pulled pork och även bbq-såsen som används i receptet.

 

Receptet räcker till ca 4 personer

Gör så här

 • 1

  Börja med att göra en mise en place dvs. förbered och hacka de ingredienser som behövs för att sätta ihop rätten.

 • 2

  Värm sedan pulled pork och pitabröden, dela toppen på bröden med en lämplig kniv och börja montera. Du kan välja att göra detta i förväg eller så ställer du helt enkelt fram direkt på bordet så att alla enkelt kan ta för sig.

 • 3

  Kombinationen med krispig sallad och lök tillsammans med saftig pulled pork toppad med bbqsås, jalapeno, persilja och parmesanost gillar nog de flesta. Enjoy!

Ingredienser

Ytterligare instruktioner

Visst det går att köpa pulled pork i affären men har man aldrig smakat eller testat att göra egen bbq grillad pulled pork så har man verkligen missat något. Receptet blir givetvis extra gott med egen barbecuesås och gör du dessutom eget pitabröd ja då blir det inte mycket bättre :)


Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

 • Pulled pork med grillbröd och coleslaw

  Grillad pulled pork

  Här är det ”Low and slow” som gäller. En grill som kan hålla jämn värme under lång tid är att föredra, t.ex. en bbq smoker. Har du en sådan grill så är det lätt att följa instruktionerna nedan.
 • Chashu Pork bräseras på grillen

  Grillad Chashu Pork

  Japansk Chashu Pork används främst som ramen topping och görs normalt på karre eller fläsksida. Köttet marineras och bakas långsamt tills det är så mört att det fullständigt smälter i munnen.
 • Pulled Älg

  Pulled Elk på grillen

  Älgkött är en personlig favorit, att tillaga det under längre tid på grillen kan dock vara lite klurigt. Men lyckas man blir det riktigt gott :)

Annons

Copyright © Grilltips 2021. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design