Här är det ”Low and slow” som gäller. En grill som kan hålla jämn värme under lång tid är att föredra, t.ex. en bbq smoker. Har du en sådan grill så är det lätt att följa instruktionerna nedan.
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
Gör så här
- 1
Skär bort eventuellt överflödigt fett.
- 2
Rubba in ett jämt lager krydda på köttet.
- 3
Placera en droppform under ytan du skall ha köttet på, du kan även fylla den med lite vatten.
- 4
Elda igång din grill till en jämn temperatur mellan 100– 120 grader.
- 5
Placera karrén på grillen och häll i samband med detta i 2 nävar rökflis på kolen.
- 6
Se till att hålla värmen jämn genom att mata på ytterligare kol i eldboxen vid behov. I samband med detta kan du även med fördel tillsätta mer rökflis.
- 7
Det tar mellan 10-14 timmar så börja i tid och ha tålamod :)
- 8
När innertemperaturen är ca 95 grader så tar du bort köttet från grillen. Slå in köttet i folie och låt det vila i 40-60 min.
- 9
Ta bort folien och lägg det i en ugnsform och dela köttet med två gafflar (alternativt grillklor om du har det). Strimla köttet väl.
- 10
Slingra bbq sås över det strimlade köttet, blanda om och servera tillsammans med bröd, bbq sås och coleslaw.
Ingredienser
- 1 Benfri fläskkarré i bit
- Din favoritrubb
- 3 - 4 nävar Rökflis äpple
- BBQ sås
Ytterligare instruktioner
Receptet förutsätter som nämnt ovan att du har en grill med eldbox. Om du har en vanlig grill utan eldbox så förbereder du istället grillning med indirekt värme (snake metoden är lämlig vid använding av t.ex. klotgrill).
Tips, Montera pulledporken som en vanlig burgare dvs. köttet i botten, coleslaw och lite bbq-sås. Här hittar du coleslaw och BBQ-sås som passar utmärkt till detta. Missa inte heller vårt grillbröd som blir toppen till pulledporken.
Kommentarer (0)