Grillad pulled pork

10 10 2 10 1

Grillad pulled pork

Här är det ”Low and slow” som gäller. En grill som kan hålla jämn värme under lång tid är att föredra, t.ex. en bbq smoker. Har du en sådan grill så är det lätt att följa instruktionerna nedan.

Tillagningsmetod

Indirekt värme, 50/50 värme, Rökning

Svårighetsgrad

Medel

Tillagningstid

30M

Gör så här

  • 1

    Skär bort eventuellt överflödigt fett.

  • 2

    Rubba in ett jämt lager krydda på köttet.

  • 3

    Placera en droppform under ytan du skall ha köttet på, du kan även fylla den med lite vatten.

  • 4

    Elda igång din grill till en jämn temperatur mellan 100– 120 grader.

  • 5

    Placera karrén på grillen och häll i samband med detta i 2 nävar rökflis på kolen.

  • 6

    Se till att hålla värmen jämn genom att mata på ytterligare kol i eldboxen vid behov. I samband med detta kan du även med fördel tillsätta mer rökflis.

  • 7

    Det tar mellan 10-14 timmar så börja i tid och ha tålamod :)

  • 8

    När innertemperaturen är ca 95 grader så tar du bort köttet från grillen. Slå in köttet i folie och låt det vila i 40-60 min.

  • 9

    Ta bort folien och lägg det i en ugnsform och dela köttet med två gafflar (alternativt grillklor om du har det). Strimla köttet väl.

  • 10

    Slingra bbq sås över det strimlade köttet, blanda om och servera tillsammans med bröd, bbq sås och coleslaw.

Ingredienser

  • 1 Benfri fläskkarré i bit
  • Din favoritrubb
  • 3 - 4 nävar Rökflis äpple
  • BBQ sås

Ytterligare instruktioner

Receptet  förutsätter som nämnt ovan att du har en grill med eldbox. Om du har en vanlig grill utan eldbox så förbereder du istället grillning med indirekt värme (snake metoden är lämlig vid använding av t.ex. klotgrill).  

Tips, Montera pulledporken som en vanlig burgare dvs. köttet i botten, coleslaw och lite bbq-sås. Här hittar du coleslaw och BBQ-sås som passar utmärkt till detta. Missa inte heller vårt grillbröd som blir toppen till pulledporken.

Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

  • Pulled pork i pitabröd carolina gold bbq-sås

    Pulled pork i pitabröd

    Pulled pork kan varieras i oändlighet med t.ex. olika tillbehör som såser och bröd mm. Denna variant serveras i pitabröd med en söt carolina gold bbq-sås
  • Chashu Pork bräseras på grillen

    Grillad Chashu Pork

    Japansk Chashu Pork används främst som ramen topping och görs normalt på karre eller fläsksida. Köttet marineras och bakas långsamt tills det är så mört att det fullständigt smälter i munnen.
  • Pulled Älg

    Pulled Elk på grillen

    Älgkött är en personlig favorit, att tillaga det under längre tid på grillen kan dock vara lite klurigt. Men lyckas man blir det riktigt gott :)

Annons

Copyright © Grilltips 2023. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design