Chicken glaze

0 0 0 10 1

Chicken glaze

Detta är en kyckling glaze med lite sting, passar perfekt till de flesta grillade kycklingvarianter men allra bäst blir den kanske till beer can chicken.

Svårighetsgrad

Lätt

Tillagningstid

Gör så här

  • 1

    Börja med att rosta svartpeppar i en kastrull pressa i vitlöken och låt bryna något, häll där efter på vattnet och fyll på med resterande ingredienser och rör om med visp.

  • 2

    Låt glazen puttra i ca 20 min så att alla smaker kokar ihop. När glazen börjar tjockna och ser bra ut kan du (behövs ej) avsluta med att mixa den så att den blir extra slät. Ta av låt svalna och häll upp i lämplig förvaringsburk.

Ingredienser

  • 1 Vitlöksklyfta
  • 3 dl Ketchup
  • 3 msk Muscovadosocker
  • 1msk Rödvinsvinäger
  • ½ dl Vatten
  • 1 dl Krossade tomater
  • 2 msk Japansk soja
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 2 tsk Ingefära (mald)
  • 1 tsk Liquid smoke
  • 1 krm Cayennepeppar
  • Svartpeppar (efter smak)
  • Flingsalt (efter smak)

Ytterligare instruktioner

Grilltips

  • Denna glaze är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

  • Grilltips jul glaze

    Jul Glaze

    Klassiska revbensspjäll är en av mina favoriter på julbordet men tänkte i år även prova bjuda på en extra variant på grillade kamben med jul glaze
  • Glaze i burk

    Fat ribs glaze

    Sött och fläskkött passar nästan alltid ihop denna bbq glaze är inget undantag. Pensla på i slutskedet av grillningen så får du extra god smak på dina ribs.
  • Hot and sticky glaze

    Hot & sticky glaze

    Denna glaze är gjord med inspiration från asiatiska smaker och tillsammans med hettan från chili är den riktigt god på t.ex. revbensspjäll.

Annons

Copyright © Grilltips 2018. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design