Detta är en kyckling glaze med lite sting, passar perfekt till de flesta grillade kycklingvarianter men allra bäst blir den kanske till beer can chicken.
Svårighetsgrad
Tillagningstid




Gör så här
- 1
Börja med att rosta svartpeppar i en kastrull pressa i vitlöken och låt bryna något, häll där efter på vattnet och fyll på med resterande ingredienser och rör om med visp.
- 2
Låt glazen puttra i ca 20 min så att alla smaker kokar ihop. När glazen börjar tjockna och ser bra ut kan du (behövs ej) avsluta med att mixa den så att den blir extra slät. Ta av låt svalna och häll upp i lämplig förvaringsburk.
Ingredienser
- 1 Vitlöksklyfta
- 3 dl Ketchup
- 3 msk Muscovadosocker
- 1msk Rödvinsvinäger
- ½ dl Vatten
- 1 dl Krossade tomater
- 2 msk Japansk soja
- 2 tsk Dijonsenap
- 2 tsk Ingefära (mald)
- 1 tsk Liquid smoke
- 1 krm Cayennepeppar
- Svartpeppar (efter smak)
- Flingsalt (efter smak)
Ytterligare instruktioner
Grilltips,
- Denna glaze är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer (0)