Hot & sticky glaze

0 0 0 10 1

Denna glaze är gjord med inspiration från asiatiska smaker och tillsammans med hettan från chili är den riktigt god på t.ex. revbensspjäll.

Svårighetsgrad

Lätt

Tillagningstid

0M

Gör så här

  • 1

    Börja med att röra ner allt i lämplig kastrull. Koka upp under omrörning, dra åt sidan och låt svalna.

  • 2

    Häll över i lämplig förvaringsburk och ställ i kyl till användning.

Ingredienser

  • 3 msk ketchup
  • 3 msk Japans soja
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 Lime (pressad)
  • 0,5 dl honung
  • 1 msk ingefära (färsk, finhackad)
  • 1 Vitlök (färsk, tunt skivad)
  • 1 chili (färsk, finhackad)
  • 3 msk Vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

  • Grilltips jul glaze

    Jul Glaze

    Klassiska revbensspjäll är en av mina favoriter på julbordet men tänkte i år även prova bjuda på en extra variant på grillade kamben med jul glaze
  • Glaze i burk

    Fat ribs glaze

    Sött och fläskkött passar nästan alltid ihop denna bbq glaze är inget undantag. Pensla på i slutskedet av grillningen så får du extra god smak på dina ribs.
  • Kyckling glaze

    Chicken glaze

    Detta är en kyckling glaze med lite sting, passar perfekt till de flesta grillade kycklingvarianter men allra bäst blir den kanske till beer can chicken.

Annons

Copyright © Grilltips 2023. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design