Klassiska revbensspjäll är en av mina favoriter på julbordet men tänkte i år även prova bjuda på en extra variant på grillade kamben med jul glaze
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
10M
Ville som nämnt ovan gör en glaze med riktig ”julsmak” så det tog ett antal experiment/ tester att få till. Men när den väl satt blev den riktigt bra! Testa pensla den på grillade, äppelrökta kamben, de blir försvinnande goda.
Gör så här
- 1
Blanda ihop ingredienserna till glazen i lämplig kastrull, koka/reducera sedan ner till ca hälften (ta ur kanelstången efter ca 3-4 min så att det inte blir för kraftig kanelsmak).
- 2
När glazen reducerat klart tar du ur stjärnanisen och låter den svalna (den blir även lite tjockare när den svalnat helt). Häll upp i lämpligt förvaringskärl.
Ingredienser
- 2 dl Julmust
- 0,5 dl Flytande honung
- 2 msk Muscovadosocker
- 1 msk Soja
- 1 msk Äppelmos
- 1 msk Heinz ketchup
- 1 msk Äppelcidervinäger
- 1 st Kanelstång
- 2 st Stjärnanis
- 0,5 tsk Ingefära
- 1 krm Chiliflakes
Ytterligare instruktioner
Grilltips
- Om du vill ha lite extra sting i glazen så ökar du med extra ca 0,5 tsk chiliflakes & 0,5 tsk ingefära
- Gör gärna glazen dagen före/ låt gärna svalna då det tar en stund för smakerna att sätta sig.
- Här hittar du hela receptet med grillade äppelrökta kamben med julglaze
Kommentarer (0)