Beef fajitas

0 0 0 10 1

Beef fajitas

Fajita med grillad biff & grönsaker i en härlig sås tillsammans med guacamole och gräddfil som serveras i mjuka tortillabröd. Riktigt gott helt enkelt!

Tillagningsmetod

50/50 värme

Svårighetsgrad

Medel

Tillagningstid

30M

Sugen på att testa något nytt på grillen? Då tycker jag att du bör testa att göra detta fajitas recept. Det är riktigt trevligt att tillsammans runt bordet fylla de mjuka tortillabröden med grillad flankstek, grillade grönsaker, krämig guacamole, gräddfil och varför inte färsk koriander. Det blir garanterat en favorit!

Gör så här

  • 1

    Blanda ihop spiskummin, chilipulver, salt, svartpeppar och socker till en rub och krydda köttet med ett jämt lager och lägg i kyl tills det är dags för grillning.

  • 2

    Mixa ihop sötsur sås, hönsbuljong, olivolja, worcestershiresås, soja, limejuice, vitlök, och resterande rub tills de är kombinerade till en jämn sås. Förbered även guacamole om du gör den själv (rekommenderas).

  • 3

    Nu är det dags att förbereda grillen, förbered den för 50/50 zon grillning så att du enkelt kan flytta mellan direkt och indirekt värme. Ta även fram lämplig gjutjärnspanna/ pannor som du senare kommer använda till att avsluta fajitan.

  • 4

    När du har bra glöd grillar du flanksteken över direkt värme tills de fått en bra grillyta, ta sedan av dem och låt vila ca 10 min före du skär upp köttet i strimlor (var noga med att skära rätt dvs. tvärs över fibrerna).

  • 5

    Grilla nu även paprikorna och löken så att de får lite grillyta, ta sedan även av dem och skär upp dem i lämpliga skivor.

  • 6

    Nu värmer du gjutjärnspanna och har i smör i botten, tillsätt kött och sedan den sås du förberett och låt puttra en stund indirekt under omröring. Nu tillsätter du även lök och paprika och låter det sjuda med ytterligare en stund. (det ska vara lite spänst kvar i grönsakerna).

  • 7

    Ta nu av och servera till bords tillsammans med guacamole & gräddfil och låt alla plocka ihop sin egen fajita i tortillabröden, enjoy!

Ingredienser

  • 1 flankstek
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 msk worcestershiresås
  • 1 msk lime (pressad)
  • 2 klyftor vitlök (pressad)
  • 2 dl Sötsur sås (thai)
  • 2 dl hönsbuljong (färdigblandad)
  • 0,5 msk soja
  • 1,5 msk spiskummin
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 msk socker
  • 2 gula lökar, halverade och skivade
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 gul paprika, skivad
  • 1 grön paprika, skivad
  • 2 msk smör
  • tortillas
  • guacamole
  • gräddfil
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Annons

Copyright © Grilltips 2018. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design