Entrecote är riktigt enkel och tacksam att grilla, köttet är fettrikt så det blir riktigt saftigt och gott på grillen.
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
10M
Grillad entrecote är en riktig favorit, enkel grillning med mycket gott resultat :) grilla entrecoten snabbt över hög värme för att få fram riktigt god grillsmak. Vid ca 1½ cm tjocka skivor är grilltiden ungefär 2–3 min/sida. Här hittar du rätt innertemp för entrecôte.
Gör så här
- 1
Förbered genom att pensla köttet med olivolja på båda sidorna, salta och peppra väl. Krydda gärna även med favorit rubb för lite extra smak.
- 2
Förbered grillen för direkt grillning och invänta bra och het glödbädd.
- 3
Grilla sedan köttet på hög värme på båda sidorna, tills det får bra färg cirka 2-3 minuter på varje sida.
- 4
Ta av köttet och låt vila i ca 5 min före servering
Ingredienser
- Entrecote
- Salt
- Svartpeppar
- Vitpeppar
- Grillkrydda/ rubb (din favorit)
- Olivolja
Ytterligare instruktioner
Grilltips
- Välj gärna närproducerat och betala lite mer för bra kvalitet på köttet det ger alltid lite godare resultat
- Var noga med att köttet är rumstempererat när du lägger det på grillen, annars blir det svårare att få till en fin grillyta
- Peppra både före och efter grillning så får du fram mer smak av nymalda kryddor när du ska äta
Kommentarer (0)