Wraps fyllda med grillad fläskkarré, avokado, lök, körsbärstomater, sallad smaksatt med hackad chili, vitlökssås och en tropisk barbecuesås. Enkelt och fantastiskt gott!
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
Riktigt god grillad mat kan vara både enkel och snabb att göra, detta recept är ett sådant. Fläskkarré är även ett väldigt tacksamt kött att grilla då det har hög fetthalt vilket gör att det inte blir torrt.
Kryddningen av köttet i detta recept blev en blandning av lite kryddor jag hade hemma, ca 50% whole spice - honey chipotle rub & 50% dizzy pig - crossroads samt att jag hade lite extra paprikapulver och ljust muscovadosocker. Detta är inget måste utan du kan helt klart använda din egen favorit kryddblandning.
Gör så här
- 1
Börja med att förbereda den tropiska bbq-såsen & vitlöksdressingen, det går även bra att göra dem några dagar i förväg och förvara i kyl tills du ska grilla.
- 2
Tänd grillen och förbered den för direkt grillning, spara även en bit av grillen (ca 20 - 30% yta) utan kol så att du har en indirekt del ifall du behöver flytta köttet under grillningen.
- 3
Förbered karréskivorna genom att krydda med valfri barbecuekrydda, skölj grönsakerna, och dela dem i lämpliga bitar.
- 4
Placera köttet på grillen, se till att ha koll under hela grillningen och vänd köttet vid behov så att det inte bränns. När köttet börjar närma sig klart (ca 5–10 minuter) lägger du även på lökskivorna och grillar dem direkt tills även de fått fin färg.
- 5
Ta av köttet och skär upp det i centimetertjocka strimlor.
- 6
Förbered wraps genom att pensla vitlökssås direkt på tortillabröden, lägg på sallad fördela avokado, tomater, lök och köttet.
- 7
Avsluta med att toppa med tropisk BBQ-sås och hackad chili, vik ihop till wraps och servera genast. Njut!
Ingredienser
- 4 skivor fläskkarré (en styck per person)
- Rub
- 4st Rödlök
- 4st Avokado
- Grönsallad (valfri sort)
- 400g Körsbärstomater
- 2st Röd chilipeppar
- Tropisk barbecuesås
- Vitlökssås
Ytterligare instruktioner
Grilltips
- Skär gärna ett snitt och kontrollera så att köttet är genomstekt eller använd en termometer vid 75 °C är det helt genomstekt.
Kommentarer (0)