Pluma är en riktigt trevligt & god köttdetalj som passar helt perfekt på grillen. Grillar man den här biten rätt så är den helt fantastisk god.
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
Att pluman har mycket marmorering kanske avskräcker en del från att köpa just denna detalj men det insprängda fettet är absolut ingen nackdel utan det är snarare tvärt om då det är en riktigt bra smakbärare.
Genom att man grillar pluman på sättet som beskrivs här nedan smälter större delen av fettet och ger ett riktigt saftigt och mört kött med mycket god smak.
Gör så här
- 1
Krydda Pluman med valfri favoritkrydda, i detta recept använder jag Sweet Honey och lite havssalt. Sweet Honey kryddan med sin sötma hjälper till att ge köttet en fin krispig yta och sältan tar fram köttets egna goda smak.
- 2
Gör i ordning grillen för både direkt och indirekt grillning, dvs. 50/50 metoden.
- 3
Börja med att grilla Pluman över direkt glöd för att få till en fin grillyta. Köttet har ganska mycket insprängt fett så var vaksam under tiden du grillar den över den direkta glöden. Blir det för stora lågor som riskerar att bränna köttet kväver du dem snabbt genom att stänga locket.
- 4
När du fått till en fin yta flyttar du biten och grillar sedan klart den indirekt till 68°C innertemperatur och låt sedan vila i ca 10 minuter.
- 5
Skär upp Pluman i tunna skivor och servera med tex. sallad och en god salsa i bröd eller utan.
Ingredienser
- Pluma
- Sweet Honey Rub
- Havssalt
Kommentarer (0)