Tjocka julrevben

0 0 0 10 1

Tjocka julrevben

Tjocka revbensspjäll passar verkligen bra på julbordet, i detta recept förkokar vi dem och avslutar dem på grillen med en riktigt härlig bbq-sås.

Tillagningsmetod

Direkt värme

Svårighetsgrad

Medel

Tillagningstid

30M

Förkokar man spjällen förkortas grilltiden. Detta gör man i ett väl saltat vatten eller buljong i ca 1 timme eller till en innertemperatur på 70°. Detta tillvägagångsätt i kombination med att man slutligen grillar revbenen tills de får en härlig grillyta ger väldigt saftiga revbensspjäll.

 

Den smakrika bbq såsen blandad med lite extra honung ger verkligen en läcker smakkombination som passar perfekt på julbordet.

Gör så här

  • 1

    Börja med att lägga revbensspjällen i en stor kastrull. Täck dem med vatten och koka upp under lock.

  • 2

    Skumma av med slev under tiden det kokar upp.

  • 3

    Tillsätt sedan lagerblad, vitpeppar, kryddpeppar, black garlic & salta vattnet väl. Låt revbensspjällen sjuda på låg värme i ca 1 – 1,5 timme.

  • 4

    Häll av och flytta revbensspjällen till lämplig behållare. Låt svalna något.

  • 5

    Blanda nu i lite honung i bbq-såsen, ca 1 msk per dl Gutangsås.

  • 6

    Griljera revbenen direkt över glöd, ca 5 min per sida eller tills de fått en fin färg. Pensla dem med glazen under hela grillningen till du fått en fin grill/ glaze yta runt om.

  • 7

    Revbensspjällen serveras helst varma men de fungerar givetvis även att äta kalla.

Ingredienser

  • 3-4 kg Tjocka revbensspjäll
  • 12 vitpepparkorn
  • 6 kryddpepparkorn
  • 2 klyftor black garlic
  • 1 köttbuljongtärning
  • Salt
  • El Diablo krydda (eller egna favoritkryddan)

Glaze

Ytterligare instruktioner

Grilltips:

  • Du kan även koka revbenen i förväg och förvara dem i kylen tills nästa dag om du inte hinner grilla samma dag.
  • Tjocka revbensspjäll kan ju även grillas hela vägen. Tänker du grilla dem råa i hel bit bör du använda dig av metoden low n' slow dvs. indirekt grillning (barbecue) under lock. Se vårt recept här.
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

  • Tjocka bbq grillade revben

    Barbecue grillade tjocka revben

    Tjocka revbensspjäll är enligt mig ett måste på julbordet, är de dessutom grillade low & slow enligt detta recept på en Kamado grill så blir de oslagbart saftiga.

Annons

Copyright © Grilltips 2018. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design