Med detta enkla recept på hembakade hamburgerbröd blir dina grillade hamburgare extra goda, gör dem gärna i förväg och förvara i frysen tills du ska grilla.
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
Köpta hamburgerbröd i all ära men när man får en hamburgare med riktiga hembakade hamburgerbröd så är det helt klart mycket godare. De nybakade bröden gör måltiden extra lyxig och god, speciellt om du grillar på bröden precis före ni ska äta.
Gör så här
- 1
Börja med att smula ner jästen i lämplig bunke. Smält smöret i en kastrulltillsätt grädden och vattnet, rör om. Häll över vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt sedan salt, socker, gurkmeja och nästan allt mjöl. Arbeta degen i ca 10 minuter för hand.
- 2
När degen är smidig täcker du den med bakduk och låter den jäsa i ca 40 minuter. När degen jäst klart knådar du den lätt med resten av mjölet. Dela och rulla till bollar, ett per bröd.
- 3
Lägg bollarna/ bröden på lämplig plåt och tryck till dem så de plattas till lite. Lägg över bakduk och låt jäsa ytterligare i ca 30 minuter.
- 4
Medans brödet jäser klart sätter du ugnen på 225°C (grillen fungerar också utmärkt)
- 5
Vispa upp ett ägg och pensla bröden strö där efter över sesamfröna. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills bröden får fin färg (håll koll).
- 6
Låt bröden svalna innan du skär upp dem till hamburgaren.
Ingredienser
- 1 paket Jäst (à 50 g)
- 25 g Smör
- 1,5 dl Grädde
- 1 dl Vatten (ljummet)
- 1 tsk Salt
- 1/2 tsk Socker
- 6 1/2 dl Vetemjöl special
- 1 Ägg
- Svarta sesamfrön
Ytterligare instruktioner
Grilltips,
- Ifall du gör bröden i grillen tänk då på att försöka få upp en jämn värme och grädda bröden indirekt.
-
Här hittar du recept på älgburgare som passar perfekt till dessa bröd
Kommentarer (0)