Det här receptet på bbq grillad butternutpumpa toppad med bacon, parmesan och örter är en riktig smakupplevelse.
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
När halloween börjar närma sig så poppar det upp pumpor överallt i affärerna, så här kommer ett recept på grillad butternutpumpa.
Slutresultatet blev riktigt gott så har du inte testat att grilla pumpa innan är detta recept nästan ett måste. Pumpan passar bra både som sidorätt till grillat så väl som helvegetarisk huvudrätt.
Gör så här
- 1
Börja med att dela pumpan på längden, kärna ur och skåra den sedan i ett rutmönster. Gnid in snittytan med olivolja och salta och peppra.
- 2
Starta igång grillen och förbered för indirekt grillning på medeltemperatur.
- 3
När du har en fin glöd och en jämn värme grillar du pumpan direkt över glöd på snittytan tills de fått en fin yta. Vänd sedan pumpan och grilla den indirekt i ca 1,5 timme.
- 4
Pensla alternativt klicka på smör (snåla inte) lite då och då under den indirekta grillningen. Salta och peppra även lite extra.
- 5
Medans pumpan blir klar på grillen grovhackar du basilika, gräslök och steker bacon.
- 6
Servera den grillade pumpan toppad med knaperstekt bacon, parmesan och örter.
Ingredienser
- 1 st Butternutpumpa
- 1 paket Bacon
- Smör
- Olivolja
- Parmesan
- Gräslök
- Basilika
- Salt
- Peppar
Ytterligare instruktioner
Grilltips,
- Så här grillar du indirekt
- Grillrätten är fri från gluten och ägg.
- Gör laktosfri genom att välja laktosfritt smör.
- Helt vegetarisk skippa bacon och salta efter lite extra istället.
Kommentarer (0)