Buffalo Hot Wings

10 10 2 10 1

Buffalo Hot Wings

Klassiska Buffalo vingar är ju friterade men frågan är om det faktiskt inte är godare att göra dem på grillen? (självklart är de det! :D)

Tillagningsmetod

50/50 värme

Svårighetsgrad

Medel

Tillagningstid

5M

Ett av de viktigaste tricken för att lyckas med riktigt goda vingar är att tillaga dem långsamt över rätt temperatur och sedan doppa dem i en perfekt hot wings sås! Det blir ett perfekt snacks till tv-soffan eller kanske som en liten förrätt till grillfesten.


I de flesta amerikanska recept jag kikat på som grund för detta recept så använder de ”Frank's Original Redhot Sauce” har dock själv inte hittat/ testat denna så slutade med att jag använde min egen ”hot sause” I receptet.
Den passar verkligen så rekommenderar att ni även testar att göra den från grunden så kommer ni garanterat få en extra bra smakupplevelse.

 

Gör så här

  • 1

    Börja med att salta och peppra kycklingvingarna, låt vila tills det är dags att grilla (gärna 2–3 timmar före, förvara kallt).

  • 2

    Tänd grillen och förbered för 50/50 metoden. När du har rätt glöd så grillar du vingarna över direkt värme (medium temperatur 150° - 200°C), vrid vingarna ofta tills det fått en gyllene färg.

  • 3

    Under tiden som vingarna grillas så blandar du även ihop ingredienserna till såsen, låt sedan såsen puttra ihop på den indirekta delen av grillen medans du grillar klart vingarna.

  • 4

    När vingarna är färdiggrillade (82˚C) så är det dags att doppa dem i såsen och flytta dem till den indirekta sidan. Låt sedan vingarna gå en stund till under stängt lock för att absorbera såsen.

  • 5

    Ta av vingarna och servera tillsammans med eventuell överbliven sås!

Ingredienser

  • 1 kg Kycklingvingar
  • 1 dl Hot sauce (Chilisås)
  • 100 g Smör
  • 1 tsk Worcester Shire sås
  • 1 tsk Cayenne
  • ½ tsk Vitlökspulver
  • Salt

Ytterligare instruktioner

Grilltips,

  • Hot sauce recept
  • Man vill inte att vingarna ska bli brända så var noga med att vrida dem ofta och håll koll under grillningen.
  • Alternativt kan du även servera vingarna med såsen på sidan istället för att doppa dem i den och låta den dra in smakerna. (bra om alla inte gillar kryddstarkt)
  • 50/50 metoden
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Annons

Copyright © Grilltips 2018. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design