Klassiska Buffalo vingar är ju friterade men frågan är om det faktiskt inte är godare att göra dem på grillen? (självklart är de det! :D)
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
Ett av de viktigaste tricken för att lyckas med riktigt goda vingar är att tillaga dem långsamt över rätt temperatur och sedan doppa dem i en perfekt hot wings sås! Det blir ett perfekt snacks till tv-soffan eller kanske som en liten förrätt till grillfesten.
I de flesta amerikanska recept jag kikat på som grund för detta recept så använder de ”Frank's Original Redhot Sauce” har dock själv inte hittat/ testat denna så slutade med att jag använde min egen ”hot sauce” I receptet.
Den passar verkligen så rekommenderar att ni även testar att göra den från grunden så kommer ni garanterat få en extra bra smakupplevelse.
Gör så här
- 1
Börja med att salta och peppra kycklingvingarna, låt vila tills det är dags att grilla (gärna 2–3 timmar före, förvara kallt).
- 2
Tänd grillen och förbered för 50/50 metoden. När du har rätt glöd så grillar du vingarna över direkt värme (medium temperatur 150° - 200°C), vrid vingarna ofta tills det fått en gyllene färg.
- 3
Under tiden som vingarna grillas så blandar du även ihop ingredienserna till såsen, låt sedan såsen puttra ihop på den indirekta delen av grillen medans du grillar klart vingarna.
- 4
När vingarna är färdiggrillade (82˚C) så är det dags att doppa dem i såsen och flytta dem till den indirekta sidan. Låt sedan vingarna gå en stund till under stängt lock för att absorbera såsen.
- 5
Ta av vingarna och servera tillsammans med eventuell överbliven sås!
Ingredienser
- 1 kg Kycklingvingar
- 1 dl Hot sauce (Chilisås)
- 100 g Smör
- 1 tsk Worcester Shire sås
- 1 tsk Cayenne
- ½ tsk Vitlökspulver
- Salt
Ytterligare instruktioner
Grilltips,
- Hot sauce recept
- Man vill inte att vingarna ska bli brända så var noga med att vrida dem ofta och håll koll under grillningen.
- Alternativt kan du även servera vingarna med såsen på sidan istället för att doppa dem i den och låta den dra in smakerna. (bra om alla inte gillar kryddstarkt)
- 50/50 metoden
Kommentarer (1)
snedirf * - 2023-02-12 08:39
Kanon recept, dock hade det varit trevligt med ett grundrecept på såsen, halvfabrikat vid grillen känns lite si sådär.
@SNEDIRF *
- Kul att du gillade receptet :). Såsen som används är en egengjord & den finns länkad flera gånger i receptet.
- Här har du receptet https://grilltips.se/grillrecept/saser/hot-sauce